Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Δημιουργείται θέμα! - Μη νόμιμη η απευθείας προμήθεια ηλεκτρολογικών υλικών 10.000 €…

Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση του Δήμου Ζίτσας για απευθείας προμήθεια γιατί έλλειπε νόμιμη αιτιολόγηση!!! Ο Σφήκας ζήτησε λεπτομερή έλεγχο;
    Κόλαφο για τη δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας και το Δήμαρχο κ. Μιχ. Πλιάκο, αποτελεί η νέα ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Ηπείρου, αυτή τη φορά της 103/2015 απόφασης που ως Πρόεδρος υπέγραψε ο κ. Πλιάκος.
    Πρόκειται για απόφαση απευθείας προμήθειας ύψους 10.000 € και η ακύρωση έγινε «λόγω έλλειψης νομίμου...
αιτιολογίας σύμφωνα με το σκεπτικό» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου που αφορά την απευθείας προμήθεια υλικών συντήρησης και επισκευής κτιρίων ηλεκτρολογικά – Λαμπτήρων – Υλικών συντήρησης ΦΟΠ.
    Και βέβαια είναι σαφές ότι η ακύρωση της 103/2015 απόφασης δημιουργεί μείζον ζήτημα στο Δήμο Ζίτσας για πολλούς λόγους. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας (!) Νίκος Σφήκας ζήτησε να λάβει τις καταστάσεις όλων των προμηθειών, προκειμένου να τις ελέγξει. Στο βαθμό που αυτό καταστεί δυνατό, ασφαλώς αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα πορίσματα αυτής της αξιοσημείωτης πρωτοβουλίας και του λεπτομερούς ελέγχου.
    

Αναλυτικά όλη η ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Ηπείρου εδώ.