Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ωχ, ένας Σταλίκας από “άλλο πλανήτη”!!! Έτριβαν τα μάτια τους με την τέλεια κατάρτισή του…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ! Ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής εισηγήθηκε με απίστευτη νομική τεκμηρίωση τους δυσνόητους όρους της βασικής διακήρυξης για την παραχώρηση χρήσης χώρου στο παζάρι.
Κατακαλόκαιρα εκτάκτως η φιλοσοφική στήλη του έκπληκτου και παραπολιτικού Σωκράτη, “εκθειάζει” το Σταλίκα...
Μπορεί ο Γιώργος Σταλίκας να ασχολείται με την επιμέλεια της βοσκής προβάτων και με το μηχανουργείο, αυτό όμως καθόλου δεν τον εμποδίζει, να είναι άριστα καταρτισμένος σε δυσνόητα νομικά κείμενα. Επαληθεύοντας το ρητό «ότι λάμπει δεν είναι χρυσός», απέδειξε ότι ο ίδιος αποτελεί “χρυσή εφεδρεία” αναπληρώνοντας άριστα τον απουσιάζοντα δήμαρχο στην προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζίτσας. Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν την πολιτική άποψη ότι ο Σταλίκας έχει τον Πλιάκο «στο τσεπάκι του».
Έτσι, θέτοντας ευθέως πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για αντικαταστάτης του Δημήτρη Λάμπρου την...
επόμενη διετία στη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών – Διοικητικών, κατάφερε να αποσπάσει τα κολακευτικότερα των σχολίων για τις κυριολεκτικά εμπεριστατωμένες του εισηγήσεις, δείγμα της εκβαθυμένης του γνώσης περί τον κώδικα και τα διοικητικά νομικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης.

Με προτερήματα…
Και βέβαια είναι παραπάνω από σαφές ότι το όποιο “κόρδωμα” του εκ φύσης ευγενικού και ευαίσθητου, λεπτεπίλεπτα “ντροπαλού”, σεμνού και ταπεινού Γιώργου Σταλίκα για την σημαντικότατη αυτή επιτυχία του, είναι απολύτως δικαιολογημένο. Άνθρωπος της φύσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, “ταπεινός” επιμελητής της βοσκής των προβάτων ο ίδιος, εκ πρώτης όψεως δεν δίδει την εικόνα ενός τόσο συγκροτημένου και καταρτισμένου περί τα νομικά ανθρώπου.
Δίχως αθυροστομίες, έχοντας πάντα καλούς και ευγενείς τρόπους, άριστος γνώστης του σαβουάρ βίβρ, εκλεπτυσμένος χρήστης του μαχαιροπήρουνου, κυριολεκτικά “σαλονάτος” (με την καλή έννοια) ο Γιώργος Σταλίκας δε θα διστάσει να προσφέρει ακόμη και την μπουκιά του όχι μόνο σε αλλοδαπούς βοσκούς που θα συναντήσει, αλλά και σε άλλους ταλαίπωρους συνανθρώπους του. 
    Δεν είναι λίγοι οι γνωστοί του που τον χαρακτηρίζουν ανυστερόβουλο, άνθρωπο υπεράνω χρημάτων και υλικών αγαθών και ίσως όχι άδικα του επισυνάπτουν τον τίτλο του θεωρητικού της παράταξης Πλιάκου, του ουσιαστικού πατέρα” των προϋπολογισμών και του προγράμματος.  
Μπορεί να μην έχουμε γνώση και εικόνα τυχόν ποιημάτων ή πεζογραφημάτων του, όμως η βαρύνουσας σημασίας εισήγησή του (δείτε τη στη συνέχεια) μας έδωσε την πραγματική εικόνα του Γιώργου Σταλίκα. Ενός ταπεινού και ήσυχου δημοτικού συμβούλου που “βούλωσε στόματα”, καθώς εκτός από τα αυτοδιοικητικά, ξέρει και να μαζεύει σταυρούς.

Το αύριο…
Η πολιτική υποθήκη που έβαλε ο Γιώργος Σταλίκας με την “πεφωτισμένη” παρουσία του στην Προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζίτσας ασφαλώς είναι τεράστια. 
    Έγκυροι πολιτικοί αναλυτές, γνώστες των του Δήμου Ζίτσας, φέρονται να εξέφραζαν τη βεβαιότητα, ότι ο δήμαρχος κ. Μιχαήλ Πλιάκος ήδη εκτίμησε το πολυσχιδές πολιτικό ταλέντο του Γιώργου Σταλίκα το οποίο θα αξιοποιήσει σε πρώτη ευκαιρία.
Άλλωστε δεν θα είναι λίγοι οι υπηρεσιακοί και όχι μόνο παράγοντες, που “έτριβαν τα μάτια τους” και “δεν πίστευαν στα αυτιά τους”, διαπιστώνοντας την με απίστευτη νομική τεκμηρίωση, παρουσίαση από τον κ. Σταλίκα των πραγματικά δυσνόητων όρων της βασικής διακήρυξης για την παραχώρηση χρήσης χώρου στο παζάρι και για την έγκριση όρων διακήρυξης Μειοδοτικού Διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου κατασκευής και λειτουργίας υποδομών!!!

Η εισήγηση – Τα ντοκουμέντα…
Οι εμβριθείς και “πεφωτισμένες” εισήγησεις του Γιώργου Σταλίκα, ως Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζίτσας (ολόκληρες εδώ και εδώ) που έγιναν δεκτές κατά πλειοψηφία, οι οποίες προφανώς αποτελούν πνευματικά του τέκνα αποτέλεσμα κοπιαστικής πολυσχιδούς, εκβαθυμένης εργασίας και επιμελούς μελέτης της κείμενης νομοθεσίας, ξεκινάνε (η 1η) ως εξής: 
«Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 2323/1995 (ΦΕΚ 145/13-07-1995, τ. Α΄) «Υπαίθριο εμπόριο και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 2 παρ.1 του Ν.3377/2005 (Φ.Ε.Κ. 202/19-8-2005 τεύχος Α΄) «Αρχές και κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και την ανάπτυξη βασικών τομέων του εμπορίου και της αγοράς - θέματα Υπουργείου Ανάπτυξης», όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την παρ. 6 του άρ. 12 του Ν. 3557/2007, και όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 16 παρ. 2 και 3 του Ν. 3769/2009 (ΦΕΚ 105/01-07-2009, τ. Α΄) και τροποποιήθηκε από την Κ1-164 (ΦΕΚ 275/22-02-2011, τ.Β΄), απόφαση Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Οικονομικών Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και με τον υπ. αριθ. Ν.4264/2014 (ΦΕΚ 118/Α/15-05-2014) και την τροποποίηση αυτού από το άρθρο 93 του Ν. 4314/14 (ΦΕΚ-265/Α/23-12-14) (Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις, παρέχεται η δυνατότητα στους Δήμους να τελούν μία…»

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω είναι καθαρά πολιτικός στοχασμός.



Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015
Γράφει ο “φιλοσοφικός” Σωκράτης απ΄ τη Ζίτσα…