Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

"Το φύλλο κανταΐφι δεν πιάνει σε ξεσκέπαστες τραγανές κρούστες κεφαλών"!

Όπως πάντα η Ιωάννα της Λωρραίνης, θα είναι εδώ παρούσα και θα λέει τα πράγματα με το όνομά της. Και θα υπερασπίζεται κάθε γυναίκα (και όχι μόνον).
(Η παλιά μας συνεργάτιδα αρθρογραφεί εκτάκτως, το zitsagate ευχαρίστως αναρτά το άρθρο της)
Άρθρο της “Ιωάννας της Λωρραίνης” (*)
    Με αφορμή την ομολογουμένως επιτυχημένη τελετή εγκαινίων του Κέντρου Τηλεπρόνοιας Δήμου Ζίτσας, ο... Mr "Σωκράτης" έγραψε πολλά πικρόχολα, εμπαθή και ίσως προσβλητικά σχόλια σε βάρος της Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης την οποία ως γυναίκα οφείλω να υπερασπιστώ. Δυστυχώς ή ευτυχώς στο δήμο Ζίτσας γνωριζόμαστε καλά!
    Πάντα το διασκέδαζα, τώρα όμως ξεπεράστηκαν κάποια όρια ανθρώπινης ανοχής. Ξέρω την παροιμία που...
λέει «Στα δέκα άτομα που μιλούν για σένα, τα εννιά θα πουν κάτι κακό και το ένα θα πει κάτι καλό, με κακό τρόπο». 
    Το κείμενο που ακολουθεί βλάπτει σοβαρά την... κασίδα ατόμων που βγάζουν σπυράκια μετά από ανάγνωση σουρεαλιστικών δοκιμίων και ούτως συνίσταται η αποφυγή ανάγνωσής του. Εάν μολαταύτα, εις εκ των αναγνωστών διαθέτει ευαίσθητο δέρμα κεφαλής που παραπέμπει σε... ξεσκέπαστη κρούστα, ευχαρίστως να του χαρίσω λίγο από το... κανταΐφι της δικής μου κεφαλής, παραγωγής Ελεούσας! Μόνο πού μάλλον στο τριχωτό(;) της κεφαλής του "Σωκράτη" δεν πρόκειται να πιάσει!
    Πω-πω τι μέγιστα υπαρξιακά ερωτήματα είναι αυτά μου γεννώνται μετά την ανάγνωση του κειμένου του... ξεσκέπαστου (επιχειρημάτων) "Σωκράτη". Ένα χρόνο θα κάνω να βάλω στο στόμα μου κανταΐφι!
    Μπορεί, το να κουβεντιάζεις με ανόητους είναι σαν ν’ ανάβεις δάδα για τους τυφλούς. Όμως ας σοβαρευτούμε. Η Ιωάννα της Λωρραίνης έμαθε στη ζωή της να είναι υπομονετική, αλλά συνάμα να υπερασπίζεται κάθε γυναίκα (και όχι μόνον) όπου χρειάζεται. Διάβασα σχόλια εμπαθή και "εν τοις πράγμασι" ανώνυμα, από το γνωστό μου Σωκράτη (που τάχα κρύβεται στην ανωνυμία του).
    Αλήθεια Mr "Σωκράτη", μια δραστήρια γυναίκα, την οποία από μόνιμο κομπλεξισμό δε χωνεύεις, πως θα πρέπει να νοιώθει. Ως κανταΐφι ή ως χελιδονοφωλιά; Ως κανταΐφι ελπίζω να της επιτρέπεις να έχει το δικαίωμα να απαγορεύει σε όσους θέλουν να τη δαγκώσουν αυτοδιοικητικά να το κάνουν ή μήπως προτιμάς να είναι ένα απλό κομμάτι κανταΐφι μέσα σε ένα μεγάλο ταψί, χωρίς δικαιώματα;
    Και τι θα πρέπει αυτή να κάνει, εάν ο κανταΐφι-οφάγος αρχηγός της, αφήνει τους κολλητούς του να "'τσιμπάνε" διάφορα κομματάκια εξουσίας και έχει αυτήν μόνιμα κλειδωμένη μέσα σε ένα γραφείο (με ένα κοκκαλάκι για να γλείφει), με κίνδυνο η κανταϊφένια κόμμωσή της να γίνει πλάκα σαν τη δική σου! (Γιατί αν την είχες σαν αυτής δε θα τη σατίριζες…)
    Από την άλλη, ως χελιδονοφωλιά τι θα επωάζει; Τα μεγάλα επιτεύγματα μιας μέτριας πολιτικής στο Δήμο Ζίτσας που αντί να επαινούνται, επιχειρείται με κάθε τρόπο να κοντύνουν. 
    Αγαπητέ Mr Σωκράτη με κουράζεις αλλά θα σε παρακολουθώ, γι΄ αυτό εγώ και οι φίλες μου "θα πάμε στα μπανάκια μας με τα tabletάκια μας". Ελπίζοντας να μην χρειαστεί να επανέλθω σε "επώνυμους" και κυρίως σε... "ανώνυμους" σου θυμίζω λατρευτέ μου, ότι από τη στιγμή που η οδοντόκρεμα έχει βγει από το σωληνάριο, είναι τρομερά δύσκολο να τη βάλεις πάλι μέσα

Παρασκευή 24–7–2015
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Jeanne d'Arc (Ιωάννα της Λωρραίνης)
(*)Η “Ιωάννα της Λωρραίνης” είναι δραστήρια, συνδημότισσα, νέα, πρόσκαιρη συνεργάτιδα του zitsagate