Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Εξώδικο για τα έντονα προβλήματα υδροδότησης στα Γραμμενοχώρια και όχι μόνον...

Εξώδικο του Δήμου Ζίτσας για τη λειψυδρία. Παν. Λιάκος: «Ο ΣΥΔΛΙ πρέπει να ανασυγκροτηθεί έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στην προσφορά προς τους πολίτες του ύψιστου αγαθού, που είναι το νερό».
Τα έντονα προβλήματα λειψυδρίας που ταλαιπώρησαν τις τελευταίες ημέρες τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Πασσαρώνος και ειδικότερα των Γραμμενοχωρίων, οδήγησαν το Δήμο Ζίτσας να προσφύγει με εξώδικη δήλωση – πρόσκληση – διαμαρτυρία κατά του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (ΣΥ.Δ.Λ.Ι.) ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης.
Με την εξώδικη διαμαρτυρία του ο Δήμος Ζίτσας καθιστά...
υπεύθυνη τη διοίκηση του Συνδέσμου για όποια βλάβη έχει προκληθεί στους δημότες – κατοίκους και τις επιχειρήσεις τους κατά την τριήμερη διακοπή της υδροδότησης και μάλιστα χωρίς καμία ενημέρωση. Να σημειωθεί πως, οι κάτοικοι εφτά (7) και πλέον Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Πασσαρώνος από την περασμένη Τετάρτη (22/7/2015) ταλαιπωρούνται λόγω πολύωρων και πολυήμερων διακοπών νερού.
Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την λειψυδρία εν μέσω θέρους και υψηλών θερμοκρασιών, στους κατοίκους της περιοχής είναι τεράστια. «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στη λειτουργία του Συνδέσμου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πλιάκος με αφορμή την εξώδικη διαμαρτυρία και πρόσθεσε, «θεωρούμε ότι είναι ένας μεγάλος Σύνδεσμος και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε. Η σωστή χρηματοδότηση του είναι εκείνη που θα τον καταστήσει ανεξάρτητο και ισχυρό στην αντιμετώπιση των έκτακτων και κρίσιμων προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος του Δήμου Ζίτσας στο ΣΥ.Δ.Λ.Ι., Πάνος Λιάκος, αναφέρθηκε στα προβλήματα του Συνδέσμου λόγω της έλλειψης προσωπικού, γεγονός που δε δικαιολογείται από τον προϋπολογισμό του. «Ο προϋπολογισμός του ΣΥ.Δ.Λ.Ι είναι αντίστοιχος με εκείνον ενός Δήμου οπότε δεν είναι δυνατό το προσωπικό του να αριθμεί λιγότερο από δέκα άτομα» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Ο Σύνδεσμος πρέπει να ανασυγκροτηθεί έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στην προσφορά προς τους πολίτες του ύψιστου αγαθού, που είναι το νερό».