Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Βολές Γαρδίκου σε Πλιάκο και Γεωργούλη για το «κόψιμο κορδελών» με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Τηλεπρόνοιας «που απλώς εγκαινιάστηκε από τη δημοτική αρχή Πλιάκου»…

«Ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Πλιάκος θα κουραστεί να «κόβει… κορδέλες» για τα  έργα που υλοποιήθηκαν στο παρελθόν. Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό…»
Για απαράδεκτη κομματική φιέστα αντί για Εγκαίνια του Κέντρου Τηλεπρόνοιας «που  ξεκίνησε από το Δήμο Πασσαρώνας το 2008, οργανώθηκε, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και συστηματοποιήθηκε από το Δήμο Ζίτσας μέχρι το 2014, ένα πρόγραμμα που απλώς εγκαινιάστηκε  από τη δημοτική αρχή Πλιάκου», κατηγορεί το δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Γαρδίκος.
Παράλληλα κατακρίνει «την αντιθεσμική, προκλητική και αντιαυτοδιοικητική  λειτουργία της κ. Γεωργούλη ως προέδρου της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στο  Δήμου Ζίτσας και όχι ως προέδρου της...
Κοινωφελούς Επιχείρησης», στην οποία αποδίδει πολιτικό ναρκισσισμό.
Όπως αναφέρει ο κ. Γαρδίκος «Η αυτοδιοίκηση έχει και πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια. Ο δήμαρχος κ. Πλιάκος με τη δημοτική αρχή οφείλει να λειτουργεί αυτοδιοικητικά και όχι ως άβουλο κομματικό όργανο της ΝΔ.».

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ – ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Απαράδεκτη κομματική φιέστα αντί για Εγκαίνια του Κέντρου Τηλεπρόνοιας
    Με απαράδεκτο τρόπο και πολιτικό ναρκισσισμό η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζίτσας,  μετέτρεψε την εκδήλωση των εγκαινίων του Κέντρου Τηλεπρόνοιας του Δήμου Ζίτσας σε κομματική φιέστα της Ν.Δ.
    Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που  ξεκίνησε από το Δήμο Πασσαρώνας το 2008, οργανώθηκε, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και συστηματοποιήθηκε από το Δήμο Ζίτσας μέχρι το 2014, ένα πρόγραμμα που απλώς εγκαινιάστηκε  από τη δημοτική αρχή Πλιάκου. Πρότυπο πρόγραμμα που θα αποτελέσει τον κόμβο εξυπηρέτησης πολιτών & ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του Δήμου Ζίτσας και της ευρύτερης περιοχής και αφορά στην ανάπτυξη συστημάτων τηλεμετρίας βιολογικών ιατρικών παραμέτρων, στην ανάπτυξη φακέλου υγείας δημότη και υπηρεσιών φροντίδας και πρόνοιας με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.
    Ο κ. Πλιάκος ανέχθηκε  την αντιθεσμική, προκλητική και αντιαυτοδιοικητική  λειτουργία της κ. Γεωργούλη ως προέδρου της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στο  Δήμου Ζίτσας και όχι ως προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης  μετατρέποντας  τα εγκαίνια σε κομματικό σόου - πανηγυράκι με την παρουσία της προέδρου της ΝΟΔΕ και μελών της Νομαρχιακής. 
    Απέφυγε επιμελώς να λειτουργήσει  -ως όφειλε- ως πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και να δώσει το λόγο και στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα «μετασχημάτισε» ακόμη και την επίσημη δεξίωση - τραπέζι της εκδήλωσης σε «κομματικό χορό» με τους παράγοντες μόνο της ΝΟΔΕ, αντί να προσκαλέσει ως όφειλε τους θεσμικούς παράγοντες του Δήμου Ζίτσας και τις παρατάξεις.
    Η αυτοδιοίκηση έχει και πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια. Ο δήμαρχος κ. Πλιάκος με τη δημοτική αρχή οφείλει να λειτουργεί αυτοδιοικητικά και όχι ως άβουλο κομματικό όργανο της ΝΔ.
     Ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Πλιάκος θα κουραστεί να «κόβει… κορδέλες» για τα  έργα που υλοποιήθηκαν στο παρελθόν  άλλα θα πρέπει να έχει το… φιλότιμο και την γενναιότητα, το πολιτικό ήθος να αναγνωρίζει όσα παρέλαβε και να αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης προσπάθησε χθες να παραχαράξει την ιστορική αλήθεια αλλά οι δημότες δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον και σε ανάλογα θέματα μικροπολιτικές. 
    Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό…

                                                     Γαρδίκος Βασίλης
                                                Επικεφαλής της Παράταξης