Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο Πλιάκος έκλεισε και την 3η θέση "Ειδικού Συνεργάτη"…

Η αίτηση ασφαλώς κρίθηκε και αξιολογήθηκε με χρήση του «αξιοκρατειόμετρου», ως ο νόμος ορίζει.
    Πρόκειται για την κόρη του κ. Παν. Κολιού (ο οποίος έχει πλούσιο βιογραφικό αφού διατέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Ιωαννίνων, Αντινομάρχης, Δημοτικός Σύμβουλος Ζίτσας, Γενικός Διευθυντής της Νομαρχίας, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κλπ. ενώ πριν συνταξιοδοτηθεί είχε ασχοληθεί με τα συνδικαλιστικά της Νομαρχίας, ακόμη ήταν επί σειρά ετών μέλος της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας), την κ. Μαρία Κολιού τεχνολόγο Γεωπόνο ΤΕΙ.
    Ο κ. Παν. Κολιός είναι άτομο...
με επιρροή στο Δήμο Ζίτσας και όχι μόνο και έλκει την καταγωγή του από το Καλοχώρι, όπου ο κ. Πλιάκος είχε πάρει 26 ψήφους την Α΄ Κυριακή των  δημοτικών εκλογών οι οποίες αυξήθηκαν σε 28 κατά την Β΄ Κυριακή.

Το «αξιοκρατειόμετρο»
    Ως γνωστόν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία κάθε δήμαρχος δικαιούται χωρίς ΑΣΕΠ να προσλάβει όποιους θέλει για ειδικούς συνεργάτες, σύμφωνα με την προκήρυξη που προηγουμένως εκδίδει. Και βέβαια ο κάθε δήμαρχος με το δικό του «αξιοκρατειόμετρο» προχωρά στην κατά νόμο επιλογή του.

Αδύνατον, σε καμία περίπτωση «έρποντας και γλείφοντας»
Πανηγυρισμός επιτυχίας…
    Παρότι υπάρχουν ίσως άτομα που εκτιμούν ότι (πέραν του τυπικού), για την επιλογή του αυτή ο κ. Πλιάκος είχε δεσμευτεί προεκλογικά στον πατέρα της επιλεγείσας κ. Παν. Κολιό, κάτι τέτοιο όμως ούτε υιοθετείται, ούτε επαληθεύεται.
    Άλλωστε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον χαρακτήρα του κ. Κολιού επισημαίνουν ότι δεν είναι του χαρακτήρα του η τάχα εκβιαστική” προς τον κ. Πλιάκο “υφαρπαγή” υπόσχεσης. Ούτε επίσης εκτιμούν ότι θα προσπαθούσε ποτέ ο κ. Κολιός με φωτογραφικό και αναξιοκρατικό τρόπο να αποκαταστήσει εργασιακά τη θυγατέρα του, αφού (πέραν των άλλων) σε κάθε περίπτωση ο τότε ακόμη υποψήφιος δήμαρχος κ. Πλιάκος ασφαλώς θα το απέκλειε ως υπέρμαχος της αξιοκρατίας που με κάθε τρόπο τόνιζε.
    Προεκλογικά, ως τις εκλογές σχεδόν, ο κ. Παν. Κολιός ήταν με τον κ. Βλέτσα (που ευρίσκετο σε πολιτική κόντρα με τον κ. Πλιάκο και με τον κ. Καχριμάνη). Πως λοιπόν διερωτώνται, πως θα ήταν ποτέ δυνατόν ο Πάνος Κολιός (αυτός ο άνθρωπος με τον αδαμάντινο χαρακτήρα, αυτός ο άνθρωπος που μόνιμα “μετά βδελυγμίας” απορρίπτει κάθε ίχνος αναξιοκρατίας), να είναι ένας άνθρωπος κρυφός, μοχθηρός, ανέντιμος, πονηρός και μη ευθύς, που τάχα θα έπαιζε “διπλό παιγνίδι” με σκοπό την εργασιακή αποκατάσταση της κόρης του «έρποντας και γλείφοντας» κατά το κοινώς λεγόμενο;
    Αδύνατον λένε όσοι τον γνωρίζουν και βέβαια το ίδιο εκτιμούμε και εμείς.

Η κόρη του κ. Παν. Κολιού και η απόφαση πρόσληψης της με το αιτιολογικό

Η κ. Μαρία Παναγ. Κολιού