Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Στόχος η προσέλκυση τουριστών με τροχόσπιτα στο Δήμο Ζίτσας…

Ο αντιδήμαρχος Στέφ. Μιχάλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο των κινούμενων με τροχόσπιτο. Μεγάλες οι προσδοκίες!
    Αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι κινούμενοι με τροχόσπιτα «τρώνε και πίνουν τον καφέ τους μέσα σε αυτά και δεν αφήνουν ούτε σεντς στην περιοχή», εντούτοις φιλοδοξία του Δήμου Ζίτσας και του υπεύθυνου για θέματα Τουρισμού αντιδημάρχου κ.  Στέφ. Μιχάλη (Θαρύπα) είναι η προετοιμασία των χώρων που ήδη έχουν εξευρεθεί, στους οποίους μπορούν να σταθμεύουν αποκλειστικά αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και με την προσδοκία να “αφήνουν χρήματα” στην...
τοπική αγορά, παράλληλα με την επίσκεψή τους σε αξιοθέατα, ενώ αυτονόητο είναι ότι τα παιδιά τους θα μπορούν να παίζουν στις αναβαθμισμένες παιδικές χαρές του Δήμου Ζίτσας.  
    
Διορατικός και με επαφές
    Ο φιλόδοξος και εξαιρετικά διορατικός, δραστήριος αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης (ο οποίος στις 5 Μαρτίου 2015 είχε συνάντηση με τον κ. Χανς Φούχτελ, τον ειδικό απεσταλμένο στην Ελλάδα της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Μέρκελ και του κ. Σόϊμπλε), τόνισε προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων κ. Θ. Βλαχογιάννη πως ο Δήμος Ζίτσας μπορεί και θέλει να φιλοξενήσει σημαντικό αριθμό αυτοκινούμενων τροχόσπιτων.
    Ο Δήμος Ζίτσας όπως είπε, εκτός από τις τρεις (3) τοποθεσίες που μπορεί να ετοιμάσει για χώρους στάθμευσης των τροχόσπιτων (δείχνοντας το μέγεθος των προσδοκιών του) σε σύντομο χρονικό διάστημα, διαθέτει σημαντικά ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία αλλά και φυσικές ομορφιές τις οποίες θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των τροχόσπιτων να τα επισκεφθούν κατά την παραμονή τους στην περιοχή.
    Αυτονόητο πρέπει να θεωρείται πως οι χώροι αυτοί θα πρέπει να διαθέτουν τις απαιτούμενες υποδομές, ώστε οι «τροχοσπιτοκινούμενοι τουρίστες» να αποφεύγουν το κόστος της παραμονής τους σε κάμπινγκ.
    Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο «Du Lac», στο πλαίσιο του αιτήματος των «τροχοσπιτοκινουμένων τουριστών» προς τους Δήμους όλης της χώρας να της υποδείξουν χώρους όπου θα μπορούν να σταθμεύουν και να εξυπηρετούνται τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. 

Πρόθυμος
    Ο κ. Μιχάλης κατέστησε σαφές στον κ. Βλαχογιάννη πως ο Δήμος Ζίτσας μπορεί και θέλει να φιλοξενήσει σημαντικό αριθμό αυτοκινούμενων τροχόσπιτων καθώς, εκτός από τις τρεις τοποθεσίες που μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να ετοιμάσει για χώρους στάθμευσης, διαθέτει σημαντικά ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία αλλά και φυσικές ομορφιές τις οποίες θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των τροχόσπιτων να τα επισκεφθούν κατά την παραμονή τους στην περιοχή.

Ο κ. Στέφ. Μιχάλης με τον  κ. Χανς Φούχτελ, 
(ειδικό απεσταλμένο στην Ελλάδα της 
Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Μέρκελ και του κ. Σόϊμπλε)