Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ν. Βούτσης: Μελετάμε την επαναφορά των εξόδων κίνησης και παράστασης προς δημάρχους, δημ. συμβούλους και μέλη συμβουλίων…

Αυτοδιοικητικοί: Αποκατάσταση αδικίας. 
Βούτσης: «Μπορεί οι Δήμοι από 325 να γίνουν περίπου 380»
    Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναχορηγήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα έξοδα κίνησης και παράστασης προς τους δημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και μέλη συμβουλίων, άφησε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.
    Ενημερώνοντας τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο Υπουργός
σχολίασε τις σχετικές περικοπές λέγοντας ότι δεν είναι σωστό που κόπηκαν τα έξοδα κίνησης και παράστασης προς τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το μέτρο θα επανέλθει.

Τι ίσχυε
    Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταργήσει τα έξοδα παράστασης και τις αμοιβές που λάμβαναν δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες ανά συνεδρίαση, λόγω της συμμετοχής τους σε διάφορα συμβούλια και επιτροπές. 
    Επίσης είχε καταργηθεί και ο διπλός μισθός δημάρχων και αντιδημάρχων δημοσίων υπαλλήλων (από την υπηρεσία τους και από το δήμο τους)

Προς τη θετική κατεύθυνση
    Αυτοδιοικητικοί που κλήθηκαν να σχολιάσουν την ενδεχόμενη επαναφορά των εξόδων κίνησης και παράστασης, απάντησαν πως η εξαγγελία είναι προς τη θετική κατεύθυνση, κάνοντας λόγο για αποκατάσταση αδικίας.

Η δημοτική αστυνομία
    Ο κ. Βούτσης, αναφερόμενος στη δημοτική αστυνομία, τη χαρακτήρισε πολύ σημαντική ιδιαίτερα στον τομέα των εσόδων, παρατηρώντας ότι «έχουν καταρρεύσει τα έσοδα των δήμων χωρίς τη δημοτική αστυνομία».

Ο αριθμός των Δήμων
    Τέλος, σε ότι αφορά την «αρχιτεκτονική» των δήμων, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι το θέμα είναι στην ατζέντα, αλλά δεν ιεραρχείται ως κύριο και πρόσθεσε ότι οι δήμοι μπορεί από 325 να γίνουν 380, δεν προκύπτει όμως θέμα «να πάμε στους 1000 δήμους» είπε.