Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

«Η “πόρνη” κληρωτίδα και το μασάζ…»

Στο Δήμο Ζίτσας έκαναν και ξανάκαναν κλήρωση και έβγαινε συνέχεια ο “Α” εργολάβος. Ώσπου άλλαξαν κληρωτίδα και τελικά βγήκε ο “Β”!!! 
Την ίδια κληρωτίδα είχαν και για την Επιτροπή Διαβούλευσης;
    Απίστευτα πράγματα σε κλήρωση που έκανε η επιτροπή του Δήμου Ζίτσας. Η Οικονομική Επιτροπή (Πρόεδρος ο κ. Πλιάκος, απόφ.68/23-3-2015, μειοψήφησε η αντιπολίτευση) έπρεπε να αποφασίσει για ανάθεση 36.000 € σε εργολάβο από...
δύο που έδωσαν έκπτωση 1%. Προβλέπονταν κλήρωση. Παρακολουθείστε τι ακριβώς περιγράφει το πρακτικό της Επιτροπής (φωτό πιο κάτω)!!!

Το παράδοξο και το μασάζ…
    Η αρμόδια επιτροπή έκανε κλήρωση. Και η κληρωτίδα έβγαλε ανάδοχο τον “Α” εργολάβο. Αντί λοιπόν να συντάξουν το πρακτικό ότι από την κλήρωση βγήκε ο “Α”, για κάποιο άγνωστο λόγο (δεν εξηγείται στο πρακτικό) επαναλαμβάνουν την κλήρωση!
    Στην 2η επανάληψη βγαίνει πάλι ο “Α”! Και πάλι δεν συντάσσουν πρακτικό.
    Αποφασίζουν νέα 3η επανάληψη! Και ξανακάνουν την κλήρωση 3η φορά! Ξαναβγαίνει ο “Α”! (δε γράφουν πόσες φορές επανέλαβαν την κλήρωση, 2,3,4, 14…). Και αυτή τη φορά δε συντάσσουν πρακτικό!

    «Φαίνεται ότι η πόρνη κληρωτίδα χρειάζονταν ένα καλό μασάζ από τους αρμόδιους του Δήμου Ζίτσας για να συνέλθει…» σχολίαζαν με χιουμοριστική διάθεση δημότες που διάβασαν το πρακτικό.

«Σκας ή δε σκας»
    «Σκας ή δε σκας» που λέει και ο ποιητής. 
    Αντί λοιπόν μετά την πρώτη κλήρωση που βγήκε ο “Α” να τελειώσουν γράφοντας το αποτέλεσμα, αποφασίζουν ότι η κληρωτίδα είναι χαλασμένη!!! 
    Και όπως προβληματίζεται ρητορικά ο ποιητής «αν έβγαζε τον “Β” πάλι χαλασμένη θα την έλεγαν την πόρνη την κληρωτίδα»;;;

Χειροκίνητα…
    Και αφού η «πόρνη κληρωτίδα» έβγαζε συνέχεια τον “Α”, να τι έγινε όπως περιγράφει γλαφυρά το επίσημο πρακτικό: «Μετά τα ανωτέρω η επιτροπή έγραψε τα ονόματα των υποψηφίων αναδόχων σε χαρτάκια και από την κλήρωση προέκυψε το όνομα του “Β”»!!!
    Τότε λοιπόν η επιτροπή (άγνωστο αν είχε τα στήθη της φουσκωμένα από ικανοποίηση) «έκρινε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου»!!! Ανάδοχος κηρύχτηκε ο “Β”. Αποδεκτή μεν η διαδικασία, αλλά το δικαίωμα προβληματισμού και σχολιασμού κάθε ενεργού δημότη αναφαίρετο...

Η «πόρνη κληρωτίδα»…
    Με δεδομένο ότι και για την Επιτροπή Διαβούλευσης έγινε επίσης κλήρωση για τους δημότες, αδιευκρίνιστο προς το παρόν παραμένει αν χρησιμοποιήθηκε ή ίδια η «πόρνη κληρωτίδα» (όπως την αποκάλεσαν σκωπτικά αρκετοί που διάβασαν την απόφαση 68/2015) ή αν χρησιμοποιήθηκε η πατροπαράδοτη μέθοδος με τα χαρτάκια, προκειμένου αυτή να συμπληρωθεί.

Όλη η απόφαση της επιτροπής εδώ