Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Φίδια, χόρτα ως το γόνατο, παιγνίδια χαλασμένα και παρατημένα! Άθλια η κατάσταση στις παιδικές χαρές του Δήμου Ζίτσας…

Επιστολή αναγνώστριας για την Πρωτόπαππα. Το παιχνίδι της εγκατάλειψης συνεχίζεται, αγανακτισμένοι γονείς διαμαρτύρονται.
ΑΝΑΝΕΩΣΗ 16:10 – Η απάντηση του Δήμου Ζίτσας και η ανταπάντηση της κ. Τζιάλλα
    Αγαπούν το χωριό τους, τα παιδιά τους το λαχταρούν, όμως οι  εικόνες εγκατάλειψης που συναντάνε τους απογοητεύουν! Όπως λένε «Η μαχητικότητα, η δημιουργικότητα και τα "όνειρα" της εκάστοτε αρχής, ανεξάρτητα της κομματικής της ταυτότητας αναλώνονται στον προεκλογικό αγώνα».
    Με επιστολή της η κ. Δώρα Τζιάλλα από την Πρωτόπαππα περιγράφει γλαφυρά την απαράδεκτη εικόνα της παιδικής χαράς στο...
χωριό της και την κατάσταση που επικρατεί. Και ίδια είναι η κατάσταση και σε όλες σχεδόν τις υπόλοιπες παιδικές χαρές του Δήμου Ζίτσας.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή της κ. Τζιάλλα 
    «Ονομάζομαι Δώρα Τζιάλλα, είμαι από την Πρωτόπαππα και κατοικώ στην Αθήνα. Έρχομαι στο χωριό κάθε Πάσχα και σχεδόν όλο το καλοκαίρι. (Πιο πολύ και από τους Γιαννιώτες δηλαδή). Και φέτος το Πάσχα κατάφερα να επισκεφθώ και πάλι το χωριό μας και με χαρά τα παιδιά μου ανυπομονούσαν να πάνε στις κούνιες και να παίξουν.
     Οι αρμόδιοι όμως είχαν άλλα σχέδια για όλα τα παιδάκια.
    Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες η κατάσταση της παιδικής χαράς ήταν άθλια. Τα χόρτα σχεδόν μέχρι το γόνατο, τα παιχνίδια χαλασμένα και παρατημένα και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ταμπέλα που είχαν τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του χώρου που μας ενημέρωνε ότι απαγορεύεται η χρήση των οργάνων. Ε; τι λέτε δεν ήταν ωραία έκπληξη; Τι καλύτερη υποδοχή των παιδιών που στις διακοπές τους θέλουν και έρχονται στο χωριό μας να περάσουν λίγες ωραίες στιγμές; Και τι εύκολη λύση η ταμπέλα.
    Γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να στείλουν έναν υπάλληλο του δήμου να βάλει επιτέλους τη λάμπα στον προβολέα που δεν δουλεύει (χρόνια τώρα), θα έπρεπε να στείλουν άλλον υπάλληλο να καθαρίσει τα χόρτα, και θα έπρεπε να στείλουν και τρίτο υπάλληλο για να συντηρήσει τα όργανα. Και όλοι αυτοί οι υπάλληλοι θα έπρεπε να έρχονται συχνά - πυκνά.
    Ενώ τώρα; έστειλαν ένα μόνο υπάλληλο, έβαλε την ταμπέλα και αγαπητοί γονείς ή συνοδοί των παιδιών πάρτε την ευθύνη πάνω σας για ότι κι' αν συμβεί.
    Επίσης θα δείτε και στην τελευταία φωτογραφία και ένα φιδάκι που βρήκα σκοτωμένο στο κιόσκι. Δεν ισχυρίζομαι ότι ήρθε από την παιδική χαρά αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω κιόλας. Πληροφορήθηκα ότι η ταμπέλα μπήκε από τον Οκτώβρη μήνα (όρκο δεν παίρνω), πάτε όμως στοίχημα ότι και το καλοκαίρι (που μαζεύονται πιο πολλά παιδιά) ακόμη έτσι θα είναι;
    Δεν κατηγορώ κανέναν προσωπικά. Κατηγορώ όλους μαζί, από τον Πρόεδρο, το Γραμματέα, τα Μέλη του τοπικού συμβουλίου, μέχρι το Δήμαρχο. Γιατί διάλεξαν την εύκολη λύση. Όπως έχουμε μάθει να κάνουμε στην Ελλάδα.
    Σας ευχαριστώ»

Η απάντηση του Δήμου Ζίτσας και η ανταπάντηση της κ. Τζιάλλα




Οι φωτογραφίες που έβγαλε η κ. Τζιάλλα: