Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Συζητήθηκε στη Βουλή η ερώτηση του Μ. Κασσή για τη λυματολάσπη του άντρα της Τατιάνας στην Ελεούσα…

Κασσής: «Η απόφαση της Περιφέρειας είναι με ψήφους 3-3 και πέρασε με την πρόταση της Προέδρου!!!»
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
    Την Πέμπτη 11-12-2014 συζητήθηκε στη βουλή το θέμα της κατασκευής μονάδας λυματολάσπης στην Ελεούσα Ιωαννίνων από τον άντρα της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη, μετά από επίκαιρη ερώτηση του Μιχάλη Κασσή προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη.
    Όπως επισήμανε ο κ. Κασσής «η απόφαση της επιτροπής Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου, είναι με ψήφους 3 υπέρ και 3 κατά και πέρασε με την πρόταση της Προέδρου!» και συνέχισε «είναι καραμπινάτη η...
απόφαση αυτή της Περιφέρειας γιατί η συγκεκριμένη δραστηριότητα αφορούσε το σύζυγο της αντιπεριφερειάρχη της κ. Τατιάνας Καλογιάννη» και «μέσα σε διάστημα 1,5 μήνα πριν τις εκλογές δόθηκαν όλες αυτές οι εγκρίσεις».
    Στην ερώτηση του ο κ. Κασσής, καλούσε άμεσα τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής να προσέλθει στο κοινοβούλιο και να απαντήσει στο ερώτημα για το ποιες είναι οι διαδικασίες ελέγχου της Νομιμότητας των σχετικών ενεργειών της Περιφέρειας Ηπείρου και αν προτίθεται να επέμβει έτσι ώστε το έργο αυτό που παραβιάζει νόμους και δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή να σταματήσει.
    Όπως απάντησε ο κ. Μανιάτης το Υπουργείο εξετάζει μόνο τη νομιμότητα της διαδικασίας και όχι την ουσία. Το Υπουργείο δεν νομιμοποιείται να μπει στην ουσία της υπόθεσης.
Δείτε εδώ τα κυριότερα σημεία (1:51) στο youtube
Μπορείτε να δείτε όλη τη συζήτηση διάρκειας 10:31 εδώ στο youtube

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ