Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Το Κέντρο Τηλεπρόνοιας στον Δήμο Ζίτσας

Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
    Υλοποιήθηκε ο στόχος του έργου στο Δήμο Ζίτσας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» και προχωρά στη λειτουργία. 
    Η λειτουργία του Κέντρου Τηλεπρόνοιας θα αποτελέσει τον κόμβο εξυπηρέτησης πολιτών και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του Δήμου Ζίτσας και της ευρύτερης περιοχής, και αφορά στην ανάπτυξη συστημάτων τηλεμετρίας βιολογικών ιατρικών παραμέτρων, στην ανάπτυξη φακέλου υγείας δημότη και υπηρεσιών...
φροντίδας και πρόνοιας με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.
    Στο πλαίσιο ενημερωτικής ημερίδας, έγινε μια επίδειξη των υπηρεσιών που θα παρέχονται και οι οποίες είναι:
• Υπηρεσία κατ' οίκον παρακολούθησης και φροντίδας
• Υπηρεσία Προληπτικής Παρακολούθησης και Φροντίδας
• Υπηρεσία για την αυτόνομη διαβίωση και ασφάλεια ευαίσθητων και ευάλωτων ατόμων (ηλικιωμένοι, παιδιά, άτομα με αναπηρία, άτομα με χρόνια πάθηση), με χρήση συσκευής εντοπισμού θέσης και εκπομπής σήματος κινδύνου / πτώσης
• Υπηρεσία Φακέλου Φροντίδας Δημότη
• Κέντρα Τηλεπρόνοιας Δήμου Ζίτσας.
    Την υποστήριξη των υπηρεσιών, όπως εξήγησε η υπεύθυνη του έργου Ειρήνη Πατσιούρα, θα αναλάβουν σε πρώτη φάση οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που με το ψηφιακό πιεσόμετρο, την εξειδικευμένη ζυγαριά και ένα laptop με ειδική εφαρμογή, θα καταγράφουν βιομετρικά στοιχεία και θα δημιουργείται ο ψηφιακός φάκελος του ασθενή.
    Στη σημασία του έργου για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος, κάνοντας λόγο για ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Δήμου και δεσμευόμενος πως θα γίνει προσπάθεια αξιοποίησης παρόμοιων προγραμμάτων και τη νέα προγραμματική περίοδο.
    Ταυτόχρονα ο κ. Πλιάκος αναγνώρισε ότι αυτό το σημαντικό έργο είναι ο καρπός της προσπάθειας των προηγούμενων δημοτικών αρχών.