Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πολυχώρος Τέχνης Κουρέντων: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για πολιτισμική ευεργεσία…

    Με σκοπό ο πολυχώρος της τέχνης στα Κούρεντα να εμπλουτισθεί με έργα τέχνης και να αποδοθεί εξ ολοκλήρου στο κοινό για πολιτισμικές δράσεις, το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Αδελφότητα Κουρέντων» θέλει να συμβάλλει στην ποιότητα ζωής, στην αύξηση ενδιαφέροντος για τον τόπο, στην αύξηση και τη βιωσιμότητα του τουρισμού, στον καλλιτεχνικό τουρισμό, στον εκπαιδευτικό τουρισμό ώστε να δημιουργηθεί ένας άξονας πολιτισμού στην περιοχή.  
    Αναλυτικά όλη η ανοιχτή επιστολή:


ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡOΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Προς συμπατριώτες και φίλους , καλλιτέχνες και φιλότεχνους.
    Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι σας ενημερώνουμε ότι:
    Η Αδελφότητα Κουρέντων είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο , το οποίο μεταξύ των άλλων στοχεύει και στην ανάπτυξη των τεχνών και ιδίως των εικαστικών τεχνών στην ευρύτερη περιοχή των Κουρεντοχωρίων της Περιφέρειας Ηπείρου. Ιδρύθηκε το έτος 1927 στην Αθήνα , με πρωτοβουλία των μόνιμων διαμενόντων εκτός του χωριού για να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
    Σήμερα η Αδελφότητα έχει δημιουργήσει έναν Πολυχώρο Τέχνης στο μικρό αυτό χωριό της Ηπείρου, γιατί θέλει να συμβάλλει στην ποιότητα ζωής, στην αύξηση ενδιαφέροντος για τον τόπο, στην αύξηση και τη βιωσιμότητα του τουρισμού, στον καλλιτεχνικό τουρισμό, στον εκπαιδευτικό τουρισμό και για να δημιουργηθεί ένας άξονας πολιτισμού στην περιοχή.

    Η Αδελφότητα Κουρέντων με τον Πολυχώρο Τέχνης αυτό, θέλει και προσπαθεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, μέσα από τη σύγχρονη τέχνη, σκοπεύει στη δημιουργία μόνιμης ετήσιας έκθεσης και Πινακοθήκης στο Δημοτικό σχολείο του χωριού μας. Ένα πέτρινο παλαιό σχολείο το οποίο κατασκευάστηκε το έτος 1935 και ανακατασκευάστηκε το έτος 2000.
    Ο πολυχώρος αυτός της τέχνης θέλουμε να εμπλουτισθεί με έργα τέχνης και θα αποδοθεί εξ ολοκλήρου στο κοινό για πολιτισμικές δράσεις. Η καινοτομία της πρότασης και η πρόκληση βρίσκεται στο γεγονός ότι αυτός ο Πολυχώρος Τέχνης είναι μέσα στη φύση και θα συμβάλλει στον πολιτισμό της περιοχής με την καλύτερη αντίληψη της έννοιας και του ρόλου της τέχνης μέσα από πολλαπλές, ταυτόχρονα, καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
    Η δημιουργία Πολυχώρου Τέχνης στα Κούρεντα δεν είναι πολυτέλεια αλλά συνεισφορά στον πολιτισμό. Θα αποτελεί σχολείο πολιτιστικής, καλλιτεχνικής, αισθητικής παιδείας και ψυχαγωγίας και σημείο αναφοράς στο φτωχό σύγχρονο πολιτισμικό χάρτη της περιοχής μας.
    Στις ευεργεσίες των ανθρώπων στηρίχτηκε πάντα ο χώρος του πολιτισμού. Γι` αυτό ο Πολυχώρος Τέχνης των Κουρέντων θεωρεί αναγκαία τη συνεργασία με ανθρώπους και φορείς που θεωρούν τον πολιτισμό βασικό μοχλό της ζωής και επιθυμούν να συμβάλλουν προς αυτή τη κατεύθυνση. Απευθύνουμε πρόσκληση ενδιαφέροντος για πολιτισμική ευεργεσία , την αξιοποίηση του καλλιτεχνικού υλικού και την απόδοσή του στο κοινό.
    Προσκαλεί τους φίλους πατριώτες καλλιτέχνες και φιλότεχνους πατριώτες να στηρίξουν, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, την πρωτοβουλία αυτή. Ενημερωθείτε περισσότερο και δείτε ολόκληρη την πρόταση δημιουργίας του Πολυχώρου Τέχνης στο www.kourenta.gr αλλά και στο facebook της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΟΥΡΕΝΤΩΝ .


Για άμεση επικοινωνία και ενημέρωση στα τηλέφωνα 6937470354 -2102285078

Για την ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΟΥΡΕΝΤΩΝ
Μιχάλης Παπαγγέλης, φιλότεχνος