Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση του κ. Μιχ. Κασσή σχετικά με το θέμα της έναρξης εργασιών για την κατασκευή μονάδας λυματολάσπης…

«Άμεσα πρέπει η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ζίτσας και η πολεοδομία του Δήμου Ιωαννιτών να δηλώσουν αν υπάρχει σχετική άδεια»
    Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κασσής, σχετικά με το θέμα της έναρξης εργασιών για την κατασκευή μονάδας λυματολάσπης στην Ελεούσα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Με έκπληξη πληροφορήθηκα την έναρξη εργασιών στο ελεγχόμενης Νομιμότητας έργο για την κατασκευή της μονάδας λυματολάσπης στην Ελεούσα.
    Επαναλαμβάνω...
όσα έχω ήδη πει: Είναι μια ενέργεια που καταπατά περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ΝΑΤURA 2000 και είναι εντός της Ζ.Ο.Ε 1 Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με στοιχείο 1, κάτι που σημαίνει πως η υπαίθρια κομποστοποίηση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το διάταγμα ΠΔ 5-5-89. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη λόγο του βιολογικού καθαρισμού και δεν αντέχει άλλο.
    Άμεσα πρέπει η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ζίτσας και η πολεοδομία του Δήμου Ιωαννιτών να δηλώσουν αν υπάρχει σχετική άδεια και να τη δημοσιοποιήσουν.
    Επίσης, πρέπει να επιβεβαιώσει ο Δήμος Ζίτσας την θέση που έχει ήδη εκφράσει περί μη αποδοχής της εξέλιξης αυτής και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επιτέλους να κάνει τη δουλειά της . Δεν μπορεί το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των πολιτών να είναι υποδεέστερη από τις «εξυπηρετήσεις» της Διοίκησης της περιφέρειας Ηπείρου και από παράνομες ενέργειες»