Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Σπάνιο είδος ανθρώπου. Μπράβο γιατρέ!!!

Πρώτα άνθρωπος και επιστήμονας και μετά πολιτικός. Απαρνήθηκε το μισθό του ως πρόεδρος στο Δήμο Ζίτσας! Ποιος είναι...
    Αν και τα πραγματικά θαύματα κάνουν λίγο θόρυβο, είναι περιπτώσεις που η απλότητα μιλάει μόνη της. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της μεγάλης οικονομικής και όχι μόνο κρίσης το να δηλώνει κανείς ότι ΔΕΝ θα παίρνει τον μισθό που δικαιούται από το Δήμο είναι μεγάλη υπόθεση.
    Μπορεί τα χρήματα του μισθού για άλλους να είναι πολλά και για άλλους ελάχιστα, σίγουρο όμως είναι ότι ο συγκεκριμένος γιατρός, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ζίτσας, που…
μένει στη Βουνοπλαγιά, δεν είναι ο μεγαλογιατρός που τα …φυσάει. Έχει το μισθό του και διάγει λιτά.
    «Δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει απλότητα, καλοσύνη και αλήθεια» λέει μια παροιμία και ο εντατικολόγος γιατρός Ανέστης Καρατασίτσας που είναι Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, αποδείχτηκε μια ευχάριστη έκπληξη στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, πραγματική όαση στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έκανε πρώτος πράξη αυτό που τόσα χρόνια στην Αυτοδιοίκηση και στην πολιτική γενικότερα δεν γνωρίζουμε να το έκανε άλλος.
    Με την σεμνή του δήλωση ότι παραιτείται του μισθού που δικαιούται (είναι 400 € το μήνα) ως Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. (Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου) του Δήμου Ζίτσας, το οποίο μεταξύ άλλων εποπτεύει τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ, κρίνεται αυτό που έμπρακτα απέδειξε, άλλο η όποια κριτική έχει αργότερα για το έργο του. 
    Ο Ανέστης Καρατασίτσας απέδειξε ότι ασχολήθηκε με τα κοινά για να προσφέρει και όχι για τα χρήματα, όταν πάρα πολλοί κυνηγάνε θέσεις για το μισθό. Απέδειξε δηλαδή ότι είναι πρώτα άνθρωπος και επιστήμονας και μετά πολιτικός.
    Μπράβο γιατρέ!!!