Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Ποιοι διορίστηκαν στα Δ.Σ. των 4 Νομικών Προσώπων του Δήμου Ζίτσας…

Οι Πρόεδροι, τα μέλη, ποιους πρότεινε κάθε παράταξη, το παρασκήνιο.
    Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο διόρισε τα μέλη στα διοικητικά συμβούλια των 4 Νομικών Προσώπων του Δήμου Ζίτσας. Σύμφωνα με το Νόμο το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου- ΝΠΔΔ  και η Κοινωφελής Επιχείρηση  έχουν 11μελή συμβούλια, ενώ οι 2 δύο σχολικές επιτροπές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης έχουν 13μελή συμβούλια.
    Τα περισσότερα μέλη των συμβουλίων προβλέπεται να...
τα προτείνουν οι παρατάξεις (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) ενώ υπάρχουν και ορισμένα υπηρεσιακά μέλη (εκπρόσωποι εργαζομένων, διδάσκοντες κλπ). Ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο επικυρώνει το διορισμό και τις συνθέσεις των Δ.Σ.

Το …παρασκήνιο 
Όπως έγκαιρα είχαμε γράψει, ο κ. Πλιάκος, ευγνώμων προς κ. Βούλα Γκαβρέση για τις υπηρεσίες που πρόσφερε προς την παράταξη του, της έδωσε ήδη την πρώτη ανταμοιβή. Η κ. Γκαβρέση προτάθηκε από τον ίδιο το δήμαρχο και τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης, βάζοντας παράλληλα έτσι ο κ. Πλιάκος «υπό επιτροπεία και αυστηρότατο έλεγχο» την πρόεδρο κ. Γιάννα Γεωργούλη.
    Όπως αναφέρουν άτομα που γνωρίζουν καλά τα του Δήμου Ζίτσας, η πολιτική ευκαμψία της κ. Γκαβρέση δεν οφείλεται μόνο στο «σύνδρομο εξουσιομανίας» που της καταλογίζουν, αλλά κυρίως στην «αποβολή» της από τις προηγούμενες παρατάξεις που …διάβαινε, λόγω της «δυστροπίας» που πολιτικά την χαρακτηρίζει. Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ως βέβαιο τον «τσακωμό» της και με τα άτομα της παράταξης του κ. Πλιάκου, ενώ έντονη είναι η δυσφορία που εκφράζουν για την επιλογή της αρκετοί κυρίως Ελεουσιώτες που στήριξαν τον κ. Πλιάκο, χαρακτηρίζοντας ως λάθος του την εμπιστοσύνη που ο δήμαρχος δείχνει προς την κ. Γκαβρέση, φέροντάς την ως “σωτήρα”.
    Οι αντιδράσεις αυτές αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες εβδομάδες, εάν τελικά ο δήμαρχος κ. Πλιάκος επαληθεύοντας τα όσα ακούγονται, αρνηθεί να υποχωρήσει και την πάρει τελικά σαν ειδική συνεργάτιδά του.  

Οι …Βουζικοί
    Κατά τον διορισμό των μελών στα διοικητικά συμβούλια των 4 Νομικών Προσώπων του Δήμου Ζίτσας, εκτιμώντας ασφαλώς την προεκλογική στήριξη του κ. Βούζα ο κ. Πλιάκος  ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκριθεί και ο διορισμός ορισμένων ατόμων, «ορκισμένων Βουζικών». Ξεχωρίζουν τα ονόματα του κ. Παύλου Θεμελή, του κ. Παν. Διαμάντη, του κ. Γιάννη Τσόλη και του κ. Βασ. Χαρλά.

Τα διορισθέντα Διοικητικά Συμβούλια

Στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (μεταξύ άλλων εποπτεύει τα ΚΑΠΗ και τους Παιδικούς Σταθμούς)
Ανέστης Καρατασίτσας (πρόεδρος), Μπότσιου Δήμ., Παππά Αθ., Κούργια Φωτ., Καψάλης Αρ. και ο Βότσικας Άλκης ως αντιπρόεδρος. Από την αντιπολίτευση Χανδόλιας Απ., Μαμακή Ρούλα, Τζίμα Ελ., Λώλας Στρ.
Επίσης ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων.


Στην Κοινωφελή Επιχείρηση (μεταξύ άλλων έχει το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”)
Γιάννα Γεωργούλη (πρόεδρος), Γκαβρέση Βούλα, Σφήκας Ν., Φάκας Β., Χαρλάς Β. και ο Πάρρας Φ. ως αντιπρόεδρος. Από την αντιπολίτευση Τσακανίκας Δ., Καλογήρου Ιωάννα, Μπούτσικος Ν., Στεργίου Ν..
Επίσης ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων και ένας εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα.


Στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Περικλής Γρίβας (πρόεδρος), Θεμελής Παύλ., Τζαϊμη Ελ., Δήμου Τ., Λεοντίου Κ., Μπάρτζιος Χ., Μπάτση Μαρ., Μανούσης Σωτ.και η Μπότσιου Δ. ως αντιπρόεδρος. 
Επίσης τέσσερις εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και γονέων.


Στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ράρρας Φώτιος (πρόεδρος), Ράρρα Στασινή, Λώλας Θεόδ., Στεργιάδη Πολυξ., Ζορμπαλάς Νίκ., Καμπέρη Πολ., Καλόγηρος Δημ, Αναστασίου Άγγ. και η Γεωργούλη Γιάννα ως αντιπρόεδρος.
Ακόμη τέσσερα άτομα από την αντιπολίτευση και τέσσερις εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και γονέων.