Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Οριστικοποίησε τα πρόσωπα στα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ζίτσας ο Πλιάκος…

Ποιοι θα προταθούν τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο - ονόματα. Ειδικός συνεργάτης η Βούλα Γκαβρέση;

Μετά από αρκετή συζήτηση και όχι λίγες επιπλοκές, ο δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος κατέληξε στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα 4 νομικά Πρόσωπα του Δήμου Ζίτσας. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για το Νομικό Δημοσίου Δικαίου, την Κοινωφελή Επιχείρηση, την Σχολική Επιτροπή εποπτείας της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης και την Σχολική Επιτροπή εποπτείας της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης.
Οι εκπλήξεις υπάρχουν, αλλά είναι περιορισμένες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η διαφαινόμενη αξιοποίηση της κ. Βούλας Γκαβρέση, την οποία…
υπενθυμίζουμε οι φήμες την φέρουν και ως ένα από τα 3 άτομα που ο κ. Πλιάκος θα πάρει ως ειδικούς συνεργάτες. Γεγονός παραμένει ότι ο κ. Πλιάκος αναγκάζεται να …καθυστερήσει μερικές εβδομάδες την ανακοίνωση των ειδικών συνεργατών, αφού οι πιέσεις είναι πολλές καθώς επίσης όπως τουλάχιστον ακούγεται και τα …ταξίματα.

Η κ. Βούλα Γκαβρέση
Άτομο πολιτικά ασταθές η κ. Γκαβρέση, πολλοί τη χαρακτηρίζουν ως «κινούμενη άμμο» αφού αν και αρέσκεται να δηλώνει «άκαμπτη και σταθερή», στο τέλος πάντα σχεδόν «νερώνει το κρασί της». Αρχικά ξεκίνησε με τον κ. Ρογκότη του οποίου ήταν αντιδήμαρχος μέχρι τέλους της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ταυτόχρονα διατηρούσε παράλληλη πολιτική σχέση με τον κ. Βούζα, με το ψηφοδέλτιο του οποίου κατήλθε ως υποψήφια (ατυχήσασα) στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Πέραν αυτού όμως, παράλληλα είχε στενή σχέση και με τον κ. Πλιάκο, ο οποίος είχε εγκατασταθεί τους τελευταίους μήνες σχεδόν μόνιμα στο γραφείο της αντιδημάρχου στο Δημαρχείο Ζίτσας.
Ιδιαίτερη μάλιστα εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι επί αρκετές μέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον κ. Πλιάκο, η ίδια διατηρούσε το γραφείο της στο Δημαρχείο δίνοντας καθημερινά το παρόν, "συμβουλεύοντας και καθοδηγώντας" με ιδιαίτερο ζήλο τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο. Από τους γνωρίζοντες, ως “μνημειώδεις” χαρακτηρίζονται οι συχνότατες ρήξεις που είχε με αρκετά άτομα από το προσωπικό του Δήμου Ζίτσας.
Όπως όλα δείχνουν ο κ. Πλιάκος σε ανταπόδοση της εξαιρετικής της συμπεριφοράς και της τελευταία φλογερής πολιτικής της αγάπης, ως ελάχιστη ανταμοιβή θα τοποθετήσει την κ. Βούλα Γκαβρέση στο Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζίτσας.

Τα πρόσωπα
Αν και αρχικά είχε αποφασιστεί ο κ. Περικλής Γρίβας ως εκπαιδευτικός να αναλάβει την προεδρία και των δύο σχολικών επιτροπών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, τελικά μετά από παράκληση του κ. Πλιάκου θα περιοριστεί στην μία. 

    Όπως φαίνεται ο κ. Φώτης Ράρρας απαίτησε επιτακτικά να αναλάβει Πρόεδρος στη μία Σχολική Επιτροπή, αφού «ανακάλυψε» ότι με την παρ. 3 του άρθρου 7 του Ν. 4071/12, θα δικαιούται επιπλέον ειδική άδεια 60 ημερών από την υπηρεσία του. 
    Συνεπώς ο εκπαιδευτικός κ. Περικλής Γρίβας θα είναι πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής εποπτείας της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης και ο αστυνομικός κ. Φώτης Ράρρας θα είναι πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής εποπτείας της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) του Δήμου Ζίτσας, το οποίο μεταξύ άλλων εποπτεύει τα ΚΑΠΗ και τους Παιδικούς Σταθμούς, πρόεδρος θα είναι ο κ. Ανέστης Καρατασίτσας, αφού ο ίδιος φέρεται να απέρριψε την πρόταση του κ. Πλιάκου που τον ήθελε πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ζίτσας, η οποία μεταξύ άλλων έχει το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, που προσφέρει φροντίδα με τις δομές της σε αρκετά ηλικιωμένα άτομα σε όλο το Δήμο Ζίτσας, μετά τις καραμπόλες θα καταλήξει ως πρόεδρος η κ. Γιάννα Γεωργούλη
    Ουσιαστικά ο κ. Μιχ. Πλιάκος με την τοποθέτηση στο Δ.Σ. της κοινωφελούς της κ. Βούλας Γκαβρέση, δείχνει να βάζει «υπό επιτροπεία και αυστηρότατο έλεγχο» την κ. Γεωργούλη, αφού όλα δείχνουν ότι την ουσιαστική διοίκηση θα ασκεί «ελέω Δημάρχου» η κ. Γκαβρέση, η οποία σημειωτέον συνδέεται –μόνο- συγγενικά με την κ. Γεωργούλη (είναι θεία της). 
    Μένει να φανεί αν η κ. Γεωργούλη ανεχτεί να είναι «διακοσμητική και υπό εποπτεία» ή θα "τολμήσει"(;) να δώσει εντολή στην κ. Γκαβρέση πέραν της συμμετοχής της στα συμβούλια να μην ασχολείται. 
    Ίδωμεν ποια θα κάνει το "κουμάντο"...