Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Με κοινό παρονομαστή την κλασική κιθάρα…

Δύο διαφορετικές συναυλίες με το εικοσαμελές Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. 
Και οι δύο έχουν ως κοινό τους παρονομαστή το ηχόχρωμα της κλασικής κιθάρας και είναι με ελεύθερη είσοδο. Πιο συγκεκριμένα η πρώτη θα γίνει τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 στον…
αύλειο χώρο Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής».
Αναλυτικά:

    1) Συναυλία με το εικοσαμελές Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών» με μπαλάντες και μουσική από το διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ., στον αύλειο χώρο Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής» με ελεύθερη είσοδο.
     Πρόκειται για ένα ταξίδι που ξεκινάει με μουσικά θέματα από διεθνείς κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως «Πειρατές της Καραϊβικής», «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος», «Requiem for a dream» και φτάνει μέχρι το δικό μας Μάνο Χατζιδάκι  του ελληνικού κινηματογράφου.
Συμμετέχουν:
Κιθάρες: Οδυσσέας Πατούνας, Χρυσάνθη Ματσάγκα, Σταυρούλα Νάκη, Ευριπίδης Παππάς, Ανδρέας Παργινός, Νικολίνα Ζώη, Κωνσταντίνα Μάνθου, Αθηνά Τσιάβου, Φώτης Τσελέφης, Βούλα Στεργίου, Κώστας Σμπόνιας, Παναγιώτης Νάκης, Θωμάς Παππάς, Χρύσα Ζώη, Βασίλης Τσελέφης, Αντωνία Ράντογλου-Μελλά, Αλέξανδρος Λωρίδας.
Κοντραμπάσο: Μαρία Τασιούλα (τάξη κοντραμπάσου Αντώνη Βικελή - Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων)
Βιολί: Ευριπίδης Παππάς (τάξη βιολιού Βασιλικής Αρλέτου – Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων)
Κλαρίνο: Αλέξανδρος ΛωρίδαςΤραγούδι: Σταυρούλα Νάκη
Σύνθεση εικόνων φόντου σκηνής (προβολή μέσω προτζέκτορα): Οδυσσέας Πατούνας, Βούλα Στεργίου, Χρυσάνθη Ματσάγκα
Καλλιτεχνική επιμέλεια - Διασκευές κομματιών - Διεύθυνση συνόλου: Γιώργος Νάκης

    Η συναυλία περιλαμβάνει ολιγόλεπτη συμμετοχή του Κιθαριστικού Συνόλου Junior Ροδοτοπίου.    2) Ελληνικές μπαλάντες για δύο κλασικές κιθάρες και δύο γυναικείες φωνές
Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, στις 9 μ.μ. στον αύλειο χώρο Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής» με ελεύθερη είσοδο.

    Ένα λιτό μουσικό σχήμα το οποίο παραμένει πιστό στην ιδέα του ιδιαίτερου ηχοχρώματος που μπορεί να αναδειχθεί μέσω ενός κιθαριστικού ντούο και που από το 2005 με τη συνοδεία γυναικείων φωνών παρουσιάζει μπαλάντες και επιλεγμένα κιθαριστικά κομμάτια.
Συμμετέχουν:
Γιώργος Νάκης (κλασική κιθάρα, διασκευές κομματιών)
Μιχάλης Αναστασίου (κλασική κιθάρα)
Σωτηρία Αθανασοπούλου (τραγούδι)
Σταυρούλα Νάκη (τραγούδι, αυλός)

* Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι προαναφερθείσες συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο εσωτερικό της αίθουσας «Δημ. Χατζής» του ίδιου χώρου.