Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Σήμερα Πέμπτη 12 Ιουνίου το πρώτο μετεκλογικό Δημοτικό Συμβούλιο…

Με “ζουμερά και πονηρά” θέματα, ορισμένα πολύ κρίσιμα.
    Με 32 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα γίνει το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις εκλογές του Μαΐου, αφού η θητεία του παρόντος λήγει στις 31 Αυγούστου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 7:30 μμ της Πέμπτης και υπάρχουν αρκετά ουσιαστικά θέματα με “πονηρό” το τελευταίο (32ο ) θέμα.
    Βέβαια λείπουν και κάποια άλλα θέματα που δεν περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη, μπορεί όμως να τεθούν ως «προ ημερησίας». Αναφερόμαστε στο αν το δημοτικό συμβούλιο θα ανακαλέσει ή όχι την...
ομόφωνη απόφασή του για παζάρι στις αρχές Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι το παζάρι το θέλει ο κόσμος, ενώ αφήνει και γύρω στις 120.000 € στα ταμεία του Δήμου. Το παζάρι το εποπτεύει διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου.
   
    Όμως ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Πλιάκος που αναλαμβάνει μόλις αρχίζει το παζάρι, φαίνεται ότι δεν θέλει ή δεν μπορεί να πει ΟΧΙ στον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη ο οποίος πιέζει έντονα για την ματαίωσή του, αφού αντιδρούν οι έμποροι του όμορου Δήμου Ιωαννιτών.
   
    Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή του κ. Ρογκότη αναμένει να πάρει πρώτα θέση ο κ. Πλιάκος προκειμένου να το συζητήσει, αφού ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος βρίσκεται με το καλημέρα «εν μέσω διασταυρούμενων πυρών». Τούτο επειδή αφενός το σύνολο σχεδόν των εκλεγέντων δημοτικών του συμβούλων θέλει το παζάρι και αφετέρου ο ίδιος θα ήθελε να αποφύγει (μετά και το ζήτημα της λυματολάσπης) να χαρακτηριστεί ως ο yes man (ο γιές μαν) του Περιφερειάρχη, αναζητώντας έτσι τρόπο να του αρνηθεί. Ίσως ο κ. Πλιάκος ζητήσει χρόνο για να απαντήσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Ιουλίου.


Το πονηρό Νο 32
    Όσον αφορά το 32ο και τελευταίο “πονηρό” θέμα της συνεδρίασης, είναι πιθανό να παρατηρηθεί και πάλι το φαινόμενο της απουσίας ή αποχής των δημοτικών συμβούλων που πρόσκεινται στον κ. Πλιάκο. Το θέμα έχει τον τίτλο «Ενημέρωση – λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη της με αριθμ.570/24-04-2014 Έκθεσης Καθορισμού Διοικητικών Ορίων, μεταξύ των Δήμων Ιωαννιτών και Ζίτσας Ν. Ιωαννίνων».

    Ειδικότερα, σύμφωνα με παλιότερη απόφαση, μια αρμόδια επιτροπή “αποσαφήνισε” τα διοικητικά όρια μεταξύ των Δήμων Ζίτσας και Ιωαννιτών κυρίως στα Αμπελάκια Βουνοπλαγιάς (όπου περιέρχονται κατά 100% στο Δήμο Ζίτσας), στο αεροδρόμιο και στα Πετράλωνα όπου το λατομείο Λέφα.

    Πέραν αυτών ο Δήμος Ιωαννιτών είχε ζητήσει να έχει στα όριά του τον βιολογικό καθαρισμό. Μένει όμως το ζήτημα της ιδιοκτησίας της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. εκεί όπου ο άντρας της Τατιάνας θα κάνει τη μονάδα της λυματολάσπης. Το τεμάχιο αυτό είναι αρκετά προς την Ελεούσα και όπως φαίνεται εξακολουθεί να παραμένει στα όρια του Δήμου Ζίτσας.

    Λόγω όμως της ομόφωνης (μέχρι τώρα) έντονα αρνητικής θέσης του Δήμου Ζίτσας κατά της μονάδας λυματολάσπης, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πιέσεων (;) της πλευράς του άντρα της Τατιάνας προς τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Πλιάκο, στην κατεύθυνση να ζητήσει εύσχημα αναβολή του θέματος.


Και τότε …“όλα μέλι - γάλα”;;;;;;

    Μία πιθανή αναβολή θα μπορούσε να οδηγήσει αργότερα (επί δημαρχίας Πλιάκου) την συγκεκριμένη έκταση στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών. Κατά τον τρόπο αυτό ο Δήμος Ζίτσας ΔΕΝ θα είχε πλέον (θα έχανε) το νομικό έρεισμα να προσβάλλει τις αποφάσεις για την ίδρυση της μονάδας λυματολάσπης. Και θα «βρόνταγε στου κουφού την πόρτα».

    Έτσι και ο κ. Πλιάκος θα απεμπλέκονταν από το μείζον ζήτημα, αλλά και ο άντρας της Τατιάνας θα μπορούσε "ακώλυτα" να στήσει τη μονάδα λυματολάσπης. Και κατά το κοινώς λεγόμενο θα ήταν «και η πίτα ακέραια και το σκυλί χορτάτο». Και η Ελεούσα με τη λυματολάσπη της!!!

    Σε αναμονή λοιπόν, αφού το θέμα αυτό κρύβει πάρα πολλά.




Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη: