Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Οι σταυροί στην Ελεούσα. Ποιος εκλέγεται πρόεδρος…

Η έκπληξη - Ο ρόλος της «παράγκας» στη αποτυχία του Φώτη Κούργια.
    Η Ελεούσα, εκτός από πρωτεύουσα του Δήμου Ζίτσας, είναι Δημοτική Κοινότητα και έχει 5μελές τοπικό συμβούλιο. Από τις 5 έδρες τις 3 θα πάρει η παράταξη που θα εκλέξει  Δήμαρχο (Γαρδίκος ή Πλιάκος), ενώ η άλλη θα πάρει μια έδρα, όπως επίσης μία έλαβε και ο κ. Βούζας.
    Από τις 5 έδρες της Δημοτικής Κοινότητας Ελεούσας, από την Α΄ Κυριακή πήραν από μία οι  κ. Γαρδίκος, Πλιάκος και Βούζας και τις άλλες 2 θα πάρει όποιος εκλεγεί Δήμαρχος την Β΄ Κυριακή.
    Οι 3 εκλεγέντες είναι:...
    Από την παράταξη του Βασ. Γαρδίκου εκλέγεται ο Βασίλης Παππάς, από την παράταξη του Μιχ. Πλιάκου εκλέγεται ο Τάκης Αθανασίου και από την παράταξη του Χρυσ. Βούζα εκλέγεται η Γιώτα Ράρρα.

     Πρόεδρος θα είναι ο Β. Παππάς αν εκλεγεί ο Γαρδίκος ή ο Τ. Αθανασίου αν εκλεγεί ο Πλιάκος. Οι άλλοι δύο που θα συμπληρώσουν την πεντάδα είναι: αν εκλεγεί ο Βασίλης Γαρδίκος Δήμαρχος, οι Βασ. Μαμακής και Θεοδώρα Τζιάφκου και αν εκλεγεί ο κ. Μιχ. Πλιάκος, οι Φώτης Κούργιας και Σπ. Κακαβόπουλος.

Ο Φώτης Κούργιας
    Σημειώνεται ότι η αποτυχία του Φώτη Κούργια αποτέλεσε έκπληξη και όπως λένε κύκλοι της Ελεούσας, η μη εκλογή του ως Προέδρου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στο ότι “έβαλε το χέρι της” η «παράγκα», καθώς και η στενή σχέση του Τάκη Αθανασίου με τον Μ. Πλιάκο. 
    Επίσης, σημαντικό ρόλο φέρεται ότι ίσως έπαιξε ο Άλκης Βότσικας ο οποίος σύμφωνα με μη ασφαλείς πληροφορίες στήριξε αναφανδόν τον Τάκη Αθανασίου με πολιτική παρότρυνση του Μιχ. Πλιάκου. 
    Τέλος σημαντικό ρόλο επίσης έπαιξε το ότι ο Φώτης Κούργιας αντί να είναι εντελώς αντίθετος στη μονάδα της λυματολάσπης, πολιτικά “υπάκουσε στον Πλιάκο” και αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο όταν συζητούνταν το θέμα αυτό, με αποτέλεσμα πολλοί Ελεουσιώτες να εξοργιστούν.

Αναλυτικά οι σταυροί για το τοπικό Ελεούσας:

κάντε κλικ επάνω στον πίνακα για καλύτερο zoom 







κάντε κλικ επάνω στην εικόνα για καλύτερο zoom