Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πρέσινγκ Καχριμάνη σε Βούζα για Πλιάκο;

Μετά την παράταξη Βούζα συναντήθηκαν στου «Γεωλδάση» αργά το βράδυ. Θα βγει ανακοίνωση «πολιτικής εκδίκησης» κατά Γαρδίκου; Φήμες για παραίτηση Βούζα. Τα ανοικτά ζητήματα ιδιαίτερων  οικονομικών συμφερόντων.
    Ραγδαίες εξελίξεις στην παράταξη Βούζα, μετά την 3η θέση που πήρε την Κυριακή. Όπως σχολιάζεται, πιθανώς ο κ. Χρυσ. Βούζας θα παραιτηθεί σύντομα από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, αφού δεν έχει κανένα πολιτικό νόημα η επί 5ετία παραμονή του και επαναδιεκδίκηση της δημαρχίας. Αυτό θα φανεί στο επόμενο διάστημα κατά το οποίο θα επαληθευτούν ή θα διαψευστούν οι σχετικές φήμες.
    Είναι προφανές ότι η όποια οργή...
του κ. Βούζα, μπορεί να τον οδηγήσει σε “απονενοημένο” πολιτικό διάβημα. Ρόλο σε αυτό θα παίξει και η προσωπική του εκτίμηση, για τους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στην αποτυχία του. Το κλίμα μεταξύ Βούζα και Γαρδίκου παραμένει τεταμένο και αυτό ενισχύεται από ορισμένους υποψηφίους του κ. Βούζα, που θα προτιμούσαν ένα «καθαρισμένο από Γαρδίκο» πολιτικό τοπίο για τις επόμενες μετά 5ετία δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ζίτσας, ώστε οι ίδιοι να έχουν αυξημένο πολιτικό ρόλο.

Ο Καχριμάνης
    Συνεκτιμώντας αφενός την στενή σχέση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη με τον κ. Μιχ. Πλιάκο, σχέση που ενισχύθηκε τελευταία μετά την στήριξη που προσέφερε ο κ. Πλιάκος στην απόφαση της Περιφέρειας για μονάδα λυματολάσπης από τον σύζυγο της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη κάτω από την Ελεούσα, με αφετέρου τις συνεχείς παρουσίες του κ. Καχριμάνη στις κατά καιρούς ημερίδες του κ. Βούζα που προβλήθηκαν και από την εφημερίδα του, όλα δείχνουν ότι το φημολογούμενο έντονο πρέσινγκ του κ. Καχριμάνη προς τον κ. Βούζα για στήριξη του κ. Μιχ. Πλιάκου στις εκλογές της Β΄ Κυριακής 25 Μαΐου, είναι γεγονός.

Η συνάντηση
κλικ για  zoom  
    Μετά την χθεσινοβραδινή συγκέντρωση της παράταξης Βούζα, ο κ. Μιχ. Πλιάκος συναντήθηκε στου «Γεωλδάση» με τον κ. Χρ. Βούζα, συνάντηση που ασφαλώς δεν χαρακτηρίζεται τυχαία. 
    Όπως περιγράφουν χιουμοριστικά οι γνωρίζοντες, είχε προηγηθεί «εντολή» του κ. Καχριμάνη προς τον κ. Βούζα για τη συνάντηση, ο οποίος αφού πρώτα “τον κούρδισε” πολιτικά, τον “διέταξε” να συναντηθεί με τον περιφερειακό του σύμβουλο και θεωρείται βέβαιο ότι εκεί συζητήθηκε και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. Βούζα, η οποία εκτιμάται ότι θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες.

Άγνωστο…
    Άγνωστο παραμένει το σκεπτικό της παράταξης Βούζα σε πιθανή έκδοση ανακοίνωσης στήριξης του κ. Μιχ. Πλιάκου. 
    Όπως λένε έμπειροι περί τα αυτοδιοικητικά, του κ. Βούζα όλα του φταίνε και αποδίδει την στασιμότητα του ποσοστού του (που είχε σαν αποτέλεσμα τον “εξοβελισμό” του από την Β΄ Κυριακή), σε «άγνωστες» δυνάμεις που τον «πολέμησαν».

Τα συμφέροντα - η λυματολάσπη
    «Η ενέργεια αυτή της Περιφερειακής Αρχής δείχνει ξεκάθαρα το φόβο της για την επερχόμενη ήττα στις εκλογές γι’ αυτό και  προσπαθεί να κλείσει τα ανοικτά ζητήματα ιδιαίτερων  οικονομικών συμφερόντων. Η συγκεκριμένη περίπτωση θέτει εκ των πραγμάτων θέματα ηθικής, και πολιτικής πρακτικής» είχε πει η παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη, προ 15θημέρου, αναφερόμενη στη δημιουργία της μονάδας επεξεργασίας λυματολάσπης, κάνοντας λόγο για ενέργεια της Περιφέρειας ενάντια σε κάθε πολιτική και ηθική δεοντολογία.
    Αντίστοιχη εξάλλου ήταν η ανακοίνωση  της παράταξης «ΡΙΖ.Α.» του ΣΥΡΙΖΑ, με υποψήφιο τον κ. Μαν. Ματσάγκα που έθετε το ερώτημα «Μήπως γιατί η συγκεκριμένη επένδυση γίνεται από τον κ. Κωνσταντίνο Σταύρου, σύζυγο της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη;».

    Μένει να αποδειχθεί αν ο κ. Βούζας, προχωρήσει σε ανακοίνωση ταύτισής του με τον κ. Καχριμάνη και στήριξης του «εκλεκτού του Περιφεριάρχη», του κ. Μιχ. Πλιάκου, καθώς και το ακριβές σκεπτικό της. Οι δημότες θα κρίνουν…