Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση της «ΡΙΖ.Α.» Δήμου Ζίτσας για τις δημοτικές εκλογές και την Β΄ Κυριακή…

«Οι δημότες είναι σε θέση να κρίνουν τις αρχές, τις προγραμματικές θέσεις και την πορεία των δυο δημοτικών παρατάξεων που πλειοψήφησαν και να καθορίσουν τη στάση τους»
    Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ριζοσπαστική Ανατροπή» του Μανώλη Ματσάγκα κάνει απολογισμό του αποτελέσματός της κατά την Α΄ Κυριακή 18 Μαΐου 2014, αναφέροντας ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί καθώς πιστεύουμε ότι δεν καταφέραμε να πείσουμε…».
    Ταυτόχρονα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως αναφέρει «βρισκόμαστε μπροστά στην τελική μάχη για την εκλογή νέας δημοτικής αρχής», βάζει ως ζητούμενα δύο ζητήματα.
Πρώτον «…μια ανεξάρτητη και αδέσμευτη αυτοδιοίκηση… με διοίκηση ελεγχόμενη και υπόλογη στους δημότες» και
δεύτερον «Για το Δήμο Ζίτσας μια δημοτική αρχή με όραμα, πρωτοβουλίες και προγραμματισμό, με συμμετοχική διοίκηση, κοντά στον δοκιμαζόμενο πολίτη».
    Και καταλήγει, «οι δημότες είναι σε θέση να κρίνουν τις αρχές, τις προγραμματικές θέσεις και την πορεία των δυο δημοτικών παρατάξεων που πλειοψήφησαν και να καθορίσουν τη στάση τους».
    Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της «Ριζοσπαστικής Ανατροπής» Δήμου Ζίτσας:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  
    «Η δημοτική παράταξη «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ» ευχαριστεί όλους τους δημότες που στήριξαν με κάθε τρόπο την ίδρυση και λειτουργία της και όσους τίμησαν την περασμένη Κυριακή με την ψήφο τους, το ψηφοδέλτιο της παράταξης.

    Η μάχη ήταν εξαρχής δύσκολη, μέσα σε κλίμα δυσπιστίας για την αυτοδιοίκηση και έλλειψης συμμετοχής νέων ανθρώπων στις εκλογικές διαδικασίες, με αντιπάλους οργανωμένους και προετοιμασμένους από καιρό, με οργανωτικές αδυναμίες, χωρίς τα απαραίτητα οικονομικά μέσα και χωρίς τις διασυνδέσεις στα ΜΜΕ της περιοχής. Παρά τα περιορισμένα μέσα έγινε σημαντική προσπάθεια να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τους συνδημότες από όλες τις δημοτικές ενότητες και τα χωριά του Δήμου μας. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί, καθώς πιστεύουμε ότι δεν καταφέραμε να πείσουμε για τις προθέσεις και να περάσουμε το μήνυμα μας, για μια νέα δημιουργική και συνεπή αυτοδιοίκηση, σε μεγάλο μέρος των συνδημοτών μας.

    Όμως η εκπροσώπηση του συνδυασμού στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο μας δίνει κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια, αλλά μας γεμίζει και ευθύνες για την επιτυχή εκπροσώπηση των συνδημοτών που μας επέλεξαν. Η δημοτική παράταξη «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ» δεσμεύεται να παραμείνει συνεπής στην ιδρυτική της διακήρυξη και τις προγραμματικές της θέσεις και να ασκήσει τις αρμοδιότητές της από την πλευρά της αντιπολίτευσης με συνέπεια και δημιουργικότητα.

    Καθώς ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των εκλογών και βρισκόμαστε μπροστά στην τελική μάχη για την εκλογή νέας δημοτικής αρχής, για την παράταξή μας παραμένουν ως ζητούμενα :
> η θεσμοθέτηση μιας ανεξάρτητης και αδέσμευτης αυτοδιοίκησης, με διακριτό ρόλο από το κεντρικό κράτος, με σαφείς αρμοδιότητες και θεσμοθετημένους πόρους, με διοίκηση ελεγχόμενη και υπόλογη στους δημότες.
> Για το Δήμο Ζίτσας μια δημοτική αρχή με όραμα, πρωτοβουλίες και προγραμματισμό, με συμμετοχική διοίκηση, κοντά στον δοκιμαζόμενο πολίτη.
    Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών δεν δικαιώνει τις προσδοκίες μας και δεν μας αφήνει ελπίδες για την επίτευξή τους.

    Όσον αφορά τον επαναληπτική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής, οι δημότες είναι σε θέση να κρίνουν τις αρχές, τις προγραμματικές θέσεις και την πορεία των δυο δημοτικών παρατάξεων που πλειοψήφησαν και να καθορίσουν τη στάση τους.»