Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση Βούζα: Θεωρεί ότι οι πολίτες μετατράπηκαν σε κομπάρσους! Η τελευταία πολιτική επιθυμία...

Η παράταξη συνεχίζει, ο κ. Βούζας όμως;;; (ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ) Για το αποτέλεσμα «Άμοιρος ευθυνών όμως δεν είναι κανείς, ούτε και οι ίδιοι οι πολίτες… Δεν τους κακίζουμε… Τους θέτουμε όμως ενώπιον των ευθυνών τους». Για την Β΄ Κυριακή προτροπή στους συνδημότες «Να καταδικάσουν συμπεριφορές και πρακτικές που ταιριάζουν σε απολυταρχικά καθεστώτα».
    Έκπληξη, αν όχι μειδίαμα προκάλεσε η ανακοίνωση της παράταξης του πρώην υποψήφιου Δημάρχου κ. Χρυσ. Βούζα, όπου ουσιαστικά …“κατηγορεί” τους πολίτες θεωρώντας ότι μετατράπηκαν από πρωταγωνιστές σε κομπάρσους. Αποδίδει και στους πολίτες ευθύνη για την εκλογική αποτυχία, αλλά (ευτυχώς) δεν τους κακίζει!!!!!!
    Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» ευχαριστεί όσους την ψήφισαν και αναλαμβάνει την ευθύνη της αποτυχίας. 
    Αναφέρει ότι «αποφάσισε να συνεχίσει την αυτόνομη και ανεξάρτητη πορεία της» χωρίς καμία αναφορά στον κ. Βούζα, που κατά πολλούς θεωρείται παρελθόν, αφού όπως σχολιάζεται, πιθανώς θα παραιτηθεί σύντομα από τη...
θέση του Δημοτικού Συμβούλου, καθώς δεν έχει κανένα πολιτικό νόημα η επί 5ετία παραμονή του και επαναδιεκδίκηση της δημαρχίας. Τούτο θα φανεί στο επόμενο διάστημα κατά το οποίο θα επαληθευτούν ή θα διαψευστούν οι σχετικές φήμες.

Το αποτέλεσμα
    Υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα το αποτέλεσμα της Α΄ Κυριακής ο κ. Βούζας απέχει 1.250 ψήφους από τον κ. Γαρδίκο και 800 από τον κ. Πλιάκο, με την ανακοίνωσή του  ο κ. Βούζας αποδίδει και στους πολίτες τα αίτια της ήττας της παράταξής του –στους οποίους και καταλογίζει ευθύνες- επειδή όπως λέει «υπέκυψαν σε πιέσεις και εκβιασμούς, που πίστεψαν σε υποσχέσεις για διορισμούς, για τακτοποιήσεις ημετέρων από τους κρατούντες του Δήμου»!!!
    Παραλείποντας ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» να αναφέρει έστω και μια λέξη από όσα ο ίδιος καταλόγισε σε βάρος του κ. Μιχ. Πλιάκου, ή σε βάρος του ΤΟΕΒ, για υποσχέσεις διορισμών (του οποίου ΤΟΕΒ ο Πρόεδρος κ. Μπ. Παππάς έχει την κόρη του υποψήφια στον κ. Πλιάκο και ο Αντιπρόεδρος κ. Τάκης Αθανασίου είναι ο ίδιος υποψήφιος πάλι με τον κ. Πλιάκο), προτρέπει (δίκην «πολιτικού τσομπάνη») του συνδημότες «να καταδικάσουν συμπεριφορές και πρακτικές που ταιριάζουν σε απολυταρχικά καθεστώτα».

Η τελευταία (πολιτική) επιθυμία…
κλικ για zoom
    Όπως λέγαμε προ ολίγων ωρών, συνεκτιμώντας αφενός την στενή σχέση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη με τον κ. Μιχ. Πλιάκο, σχέση που ενισχύθηκε τελευταία μετά την στήριξη που προσέφερε ο κ. Πλιάκος στην απόφαση της Περιφέρειας για μονάδα λυματολάσπης από τον σύζυγο της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη κάτω από την Ελεούσα, με αφετέρου τις συνεχείς παρουσίες του κ. Καχριμάνη στις κατά καιρούς ημερίδες του κ. Βούζα που προβλήθηκαν και από την εφημερίδα του, όλα δείχνουν ότι το φημολογούμενο έντονο πρέσινγκ του κ. Καχριμάνη προς τον κ. Βούζα για στήριξη του κ. Μιχ. Πλιάκου στις εκλογές της Β΄ Κυριακής 25 Μαΐου, είναι γεγονός. 
    Και ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση δείχνει η ανακοίνωση της «Συμμαχίας Πολιτών», που καταλογίζει κάθε υπαρκτό ή μη κακό στην παράταξη Γαρδίκου, αποφεύγοντας καταλογισμούς κατά του κ. Πλιάκου, ακόμη και πρόσφατους, εκφράζοντας την τελευταία(;) πολιτική επιθυμία του κ. Βούζα.


Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του πρώην υποψήφιου Δημάρχου κ. Χρυσ. Βούζα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

«Η «Συμμαχία Πολιτών» του Δήμου Ζίτσας, ο επικεφαλής της Χρυσόστομος Βούζας και οι υποψήφιοι του συνδυασμού, αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τους δημότες, που μας στήριξαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 18ης Μαΐου.
Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμέναμε, ούτε αυτό που επιθυμούσαμε. Επίσης όμως δεν είναι αυτό που θα δώσει νέα προοπτική στο Δήμο μας. Δεν καταφέραμε να πείσουμε την πλειοψηφία των συνδημοτών μας, για το όραμά μας. Η πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη είναι δική μας και την αναλαμβάνουμε.
Άμοιρος ευθυνών όμως δεν είναι κανείς, ούτε και οι ίδιοι οι πολίτες, που υπέκυψαν σε πιέσεις και εκβιασμούς, που πίστεψαν σε υποσχέσεις για διορισμούς, για τακτοποιήσεις ημετέρων από τους κρατούντες του Δήμου. Δεν τους κακίζουμε. Τούς καταλαβαίνουμε, αφού ο φόβος, η ανέχεια, η αγωνία για το αύριο μετατρέπει τους πολίτες από πρωταγωνιστές σε κομπάρσους. Τους θέτουμε όμως ενώπιον των ευθυνών τους. Γιατί η Δημοκρατία είναι συλλογική υπόθεση. Και οι πολίτες έχουν ευθύνη και καθήκον να την υπερασπίζονται αφήνοντας πίσω τις προσωπικές τους αγωνίες, τις ατομικές τους επιδιώξεις, τις ιδιοτελείς επιλογές.
Η παράταξή μας ενόψει του β’ γύρου της εκλογικής αναμέτρησης στο Δήμο Ζίτσας έλαβε ομόφωνη απόφαση για τη στάση της την προσεχή Κυριακή.
Δίνεται στους πολίτες του Δήμου Ζίτσας την Κυριακή, η ευκαιρία να απαλλαγούν από την αναξιοπρέπεια, τους εκβιασμούς και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων. Δίνεται η ευκαιρία στους συνδημότες μας να βάλουν οριστικό τέλος στις υπόγειες συναλλαγές και τις κουρασμένες υποσχέσεις αυτών που φεύγουν. Στις ψήφους συναλλαγής και εκβιασμών των γνωστών μηχανισμών που ακόμη και τώρα, που ψυχορραγούν σε όλα τα επίπεδα της τοπικής πολιτικής σκηνής, ρίχνουν την τελευταία τους ζαριά.
Προτρέπουμε τους συνδημότες μας να μην τους δώσουν τη σανίδα σωτηρίας που επιζητούν. Να καταδικάσουν συμπεριφορές και πρακτικές που ταιριάζουν σε απολυταρχικά καθεστώτα.
Η «Συμμαχία Πολιτών» ΟΜΟΦΩΝΑ επίσης, αποφάσισε να συνεχίσει την αυτόνομη και ανεξάρτητη πορεία της, με σημαία της την αξιοπρέπεια, την αλήθεια, το σχέδιο, το όραμα και την έμπνευση για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας.Τέλος καλούμε τους πολίτες να μην λαμβάνουν υπόψη τους τις ανακρίβειες που γράφουν ανώνυμα μπλογκς τα οποία προπαγανδίζουν συγκεκριμένο υποψήφιο εδώ και καιρό.»