Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τι συμβαίνει με τον ΤΟΕΒ;;; – Επιτροπή ελέγχου συγκρότησε ο Δήμος Ζίτσας!!!

Πορισματική έκθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
    Με σημερινή του απόφαση (670/19049/4-10-2013) ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Δημ. Ρογκότης συγκρότησε 4μελή επιτροπή προκειμένου να προβεί σε έλεγχο και να γνωματεύσει αν τηρήθηκαν ή όχι από το Δ.Σ. του Τ.Ο.Ε.Β. Κρύας –Λαψίστας όσα ορίζει η πορισματική έκθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
    Μάλιστα το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κ. Ρογκότης που έχει στα χέρια του την έκθεση του Υπουργείου, αντί να ορίσει επιτροπή από χαμηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες, όρισε σε κορυφαίο επίπεδο την επιτροπή αυτή, αφού μετέχουν τόσο η αρμόδια Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γκαβρέση – Αλεξούδη, όσο και η Διευθύντρια όλων των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας κ. Ζέρβα, είναι ενδεικτικό της βαρύτητας που αποδίδει.
    Ο έλεγχος που πρόσφατα έκανε το Υπουργείο στον ΤΟΕΒ, διαπίστωσε μη...
τήρηση συγκεκριμένων θεμάτων (έγγραφο 153/7473/12-9-2013 του Υπουργείου) και διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις με πορισματική του έκθεση. Πλέον η επιτροπή ελέγχου του Δήμου Ζίτσας θα ελέγξει την τήρηση ή μη από τον ΤΟΕΒ όσων ορίζει η έκθεση του Υπουργείου.

Παρεμπιπτόντως υπενθυμίζονται ορισμένα ζητήματα σχετικά με τον ΤΟΕΒ Κρύας –Λαψίστας, τα οποία τους τελευταίους μήνες απασχόλησαν έντονα την τοπική επικαιρότητα.

Η μήνυση και οι Ιτιές
    Για το ζήτημα του καθαρισμού από ιτιές και λεύκες των αποστραγγιστικών δικτύων, συνεργάστηκαν ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Χαράλ. Παππάς με τον εντεταλμένο για τον ΤΟΕΒ περιφερειακό σύμβουλο κ. Μιχ. Πλιάκο.
    Με κύριο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ» έκανε λόγο για «πόλεμο στον οποίο εμπλέκονται κίνητρα εξουσίας αλλά και οικονομικού οφέλους».
    Έχοντας τίτλο «Ο εμφύλιος πόλεμος της Ιτιάς – Αυτές τις Ιτιές ποιος θα τις πάρει;» αναφέρει ο Η.Α. «…τα ξύλα δε, φέρεται να κατέληξαν σε εργοστάσιο παραγωγής πέλετ στα Γρεβενά. Το Δασαρχείο από την πλευρά του έχει απαντήσει με μηνύσεις.  Γιατί αυτή η κόντρα; Γιατί τόσο ξαφνικά όλοι «καίγονται» για τα ξύλα και για τη διαχείρισή τους; Το γεγονός ότι η ξυλεία φέτος απέκτησε μεγάλη ζήτηση, λόγω της ανόδου της τιμής του πετρελαίου, είναι τυχαίο;...» ενώ η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ανέφερε την παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα.

    Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Ζίτσας στο επίσημο site του, με τον εξαιρετικά δηκτικό- παραπεμπτικό(?) τίτλο «Αλλόκοτες καταστάσεις….!!!- ''Ο παπάς κι η παπαδιά, πέντε μήνες δυο παιδιά''», θέτει στην πράξη πολιτικά και όχι μόνον ερωτήματα που επί μήνες παραμένουν αναπάντητα μετά από δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων που έτυχαν ευρείας αναγνωσιμότητας και συζητούνται ευρύτατα. Αναφερόμενος στο (αναπάντητο από τον κ. ΧαραλΠαππά του ΤΟΕΒ) πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ», ο ΣΥΡΙΖΑ Ζίτσας με την φράση «Περίεργοι ήρωες, Αλλόκοτες υποθέσεις, Παράξενες καταστάσεις!!!» παραθέτει όλα τα σχετικά που είδαν το φως της δημοσιότητας και στον επίλογο του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει «Τα συμπεράσματα δικά σας...», αφήνοντας προφανώς τον κάθε πολίτη να προβληματιστεί δεόντως.

Διαβάστε εδώ τα σχετικά δημοσιεύματα.


Η “φωτογραφική” προκήρυξη του ΤΟΕΒ που ακύρωσε ο Δήμος Ζίτσας!!!
κλικ για zoom
    Το Ιούλιο ο ΤΟΕΒ Κρύας-Λαψίστας έβγαλε μια “μυστήρια φωτογραφική προκήρυξη“, προκειμένου να προσλάβει προσωπικό. Σε αυτή ως προσόντα μεταξύ πολλών άλλων, είχε βάλει χωρίς όμως να μοριοδοτεί ανάλογα, ότι το προσωπικό πρέπει οπωσδήποτε να είναι έγγαμο και με παιδιά, ακόμη να έχει μεν κάρτα ανεργίας χωρίς όμως να δίδει μόρια στους πιο πολύ διάστημα ανέργους. Ακόμη ζητούσε να έχουν γνώση Η/Υ γενικά και αόριστα. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας ακύρωσε την προκήρυξη- πρόκληση.
    Ο Δήμαρχος κ. Ρογκότης είπε «Στην εποχή που όλοι μιλάνε για ΑΣΕΠ τέτοιες προκηρύξεις είναι απαράδεκτες», ενώ η αντιδήμαρχος κ. Β. Γκαβρέση που εισηγήθηκε το θέμα, μίλησε για εντελώς απαράδεκτη προκήρυξη και με συντριπτική πλειοψηφία, αποφασίστηκε η ακύρωσή της και από τις τρεις παρατάξεις (Ρογκότη, Βλέτσα και Βούζα). Ο ΤΟΕΒ υποχρεώνεται να βγάλει άλλη νέα προκήρυξη με μοριοδότηση κατά ΑΣΕΠ. Την προκήρυξη είχε κατακρίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ Ζίτσας.

Διαβάστε εδώ τα σχετικά με την προκήρυξη.



Η απόφαση του κ. Ρογκότη για τη συγκρότηση επιτροπής ελέγχου