Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΧΑΡΑΤΣΙ: “Γκάφα” Καραμπίνα – πάει στα 4 € ή στα 5 € για όλους!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ανακίνηση από τον κ. Κ. Καραμπίνα (Συμμαχία Πολιτών), ο Δήμος Ζίτσας ανακοίνωσε καταγραφή των σπιτιών. To χαράτσι βάσει αντικειμενικού προσδιορισμού (Ελεούσα, Βουνοπλαγιά, Αγ. Ιωάννης στα 5 € και 4 € τα υπόλοιπα χωριά).
    Πήγε για μαλλί και κούρεψε …τους δημότες με το χαράτσι ο Δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας Πολιτών» κ. Κώστας Καραμπίνας. Ως γνωστόν για αντικειμενικές αξίες μέχρι 500 €/μ2 το χαράτσι είναι 3 €, για αξίες 500 € - 1.000 € είναι 4 € και για αξίες πάνω από 1.000 € είναι 5 €.
    Μέχρι τώρα στα περισσότερα σπίτια υπήρχαν οι παλιές αξίες που ήταν 200 και 300 €/μ2 και το χαράτσι υπολογίζονταν με 3 €/μ2. Υπήρχαν κάποιες (λίγες) περιπτώσεις που είχαν μπει τα 4 €.
    Το θέμα που...

έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Κ. Καραμπίνας (αφού προφανώς όταν ο μικρότερος αντικειμενικός είναι 600 €/μ2 το ελάχιστο χαράτσι είναι 4 € και δεν μπορεί να πάει στα 3 €, άσχετα οι πολλοί "τη γλύτωσαν"), οδήγησε στην ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Ρογκότη, ότι το χαράτσι υπολογίζεται μόνο σύμφωνα με τον αντικειμενικό προσδιορισμό (συνεπώς Ελεούσα, Βουνοπλαγιά, Αγ. Ιωάννης στα 5 € και 4 € τα υπόλοιπα χωριά). Παράλληλα ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των αληθινών τετραγωνικών στα σπίτια, όπως είπε ο Δήμαρχος, γεγονός που θα συμβάλλει και στην αύξηση των δημοτικών τελών.
    Μετά από αυτό, πολλοί θεωρούν λογικό ότι ο κ. Κώστας Καραμπίνας ίσως πρέπει να αναγνωριστεί ως …«μέγας ευεργέτης της Εθνικής Οικονομίας και του Δήμου Ζίτσας»!!!

Παρακολουθείστε το ΒΙΝΤΕΟ εδώ .