Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Απόφαση “κόλαφος” για τον ΤΟΕΒ – Απόλυτη δικαίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας…

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου “ορθά-κοφτά” χαρακτηρίζει «φωτογραφική» την προκήρυξη. Απέρριψε “μετά Βαΐων και κλάδων” την προσφυγή του ΤΟΕΒ.
    Με μια 10σέλιδη απόφαση -“μνημείο” νομικής τεκμηρίωσης- η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου (αναρτήθηκε την Τετάρτη 16-10-2013), απέρριψε την προσφυγή που είχε κάνει ο ΤΟΕΒ Κρύας Λαψίστας κατά της 198/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας. 
    Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούλιο ο ΤΟΕΒ Κρύας-Λαψίστας έβγαλε μια “μυστήρια φωτογραφική προκήρυξη“, προκειμένου να προσλάβει προσωπικό. Σε αυτή ως προσόντα μεταξύ πολλών άλλων, είχε βάλει χωρίς όμως να μοριοδοτεί ανάλογα, ότι το προσωπικό πρέπει οπωσδήποτε να είναι έγγαμο και με παιδιά, ακόμη να έχει μεν κάρτα ανεργίας χωρίς όμως να δίδει μόρια στους πιο πολύ διάστημα ανέργους κλπ.
    Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας ακύρωσε την προκήρυξη -πρόκληση, υιοθετώντας την τεκμηριωμένη εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Βούλας Γκαβρέση –Αλεξούδη και μάλιστα με τεράστια πλειοψηφία, στα πλαίσια της εποπτείας του επί του ΤΟΕΒ.
    Κατά την τότε συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παν. Παππάς (όπως και οι κ. Σταλίκας και Ράρρας) ΔΕΝ
είχαν ψηφίσει την εισήγηση, “προσχωρώντας” πολιτικά στην θέση του ΤΟΕΒ, ουσιαστικά αμφιβάλλοντας για την αρμοδιότητα του Δήμου να εποπτεύει τον ΤΟΕΒ. Και όπως είναι προφανές, εάν είχε υιοθετηθεί αυτό, τότε στην εποχή που όλοι μιλάνε για ΑΣΕΠ θα είχε περάσει η απαράδεκτη «φωτογραφική» προκήρυξη.  
    Το θέμα είχε αποκαλύψει στις 19 Ιουλίου το site  epirusgate μετά από επιστολή αναγνώστη του και ακολούθησε την επομένη η απόφαση του Δ.Σ. Ζίτσας.

Η απορριπτική απόφαση

κλικ για zoom
    Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (που πραγματικά αποτελεί “μνημείο” νομικής τεκμηρίωσης), με αναφορές όχι μόνο στους Νόμους, αλλά και στις αιτιολογικές τους εκθέσεις καθώς και στο Σύνταγμα, καταρρίπτει πλήρως τους ισχυρισμούς του ΤΟΕΒ περί αναρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου (για την οποία ΔΕΝ είχε πεισθεί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παν. Παππάς) και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:
    «Επειδή τα αιτούμενα ως άνω προσόντα - κριτήρια, ιδίως δε η πρόβλεψη οι ενδιαφερόμενοι να είναι μέλη ή τέκνα μελών του Τ.Ο.Ε.Β. και έγγαμοι με παιδιά τέθηκαν με τρόπο αυθαίρετο και κατά παράβαση των διατάξεων του Εσωτερικού Κανονισμού… που ρητά προβλέπει ως μόνο προσόν για την πρόσληψη του παραπάνω προσωπικού την ουσιαστική ικανότητα για την πλήρη εκτέλεση της εργασίας για την οποία προσλαμβάνεται, καθιστώντας την ως άνω προκήρυξη «φωτογραφική». Περαιτέρω δε και τα υπόλοιπα κριτήρια –προσόντα, π.χ. της κάρτας ανεργίας, της προϋπηρεσίας κλπ. τίθενται με τρόπο αόριστο, καθιστώντας κατ’ αυτό τον τρόπο αν όχι αδύνατη τουλάχιστο προβληματική την αντικειμενική μοριοδότηση των υποψηφίων, όπως ορθά τα ανωτέρω επισημάνθηκαν και με την προσβαλλόμενη (198/2013) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας…».

Διαβάστε εδώ την 10σέλιδη απόφαση “μνημείο” νομικής τεκμηρίωσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Διαβάστε εδώ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας.

Αποσπάσματα της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης