Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Η Περιφέρεια μετατόπισε τον άξονα της 13ης Ε.Ο. Γραμμενοχωρίων;

Διαμαρτυρίες και αντιδράσεις από θιγόμενους ιδιοκτήτες.
Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες αρκετών ιδιοκτητών, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου μετατόπισε σε κάποιο βαθμό τον άξονα της 13ης Ε.Ο. Γραμμενοχωρίων, με αποτέλεσμα ενώ πρώτα δεν τους έκοβε καθόλου, τώρα να προκύπτει θέμα απαλλοτρίωσης τμήματος της ιδιοκτησίας τους.
Όπως αναφέρουν οι ενδιαφερόμενοι, ο χάρτης με το δρόμο είχε αναρτηθεί στα χωριά και υπήρχε και στο Δήμο Ζίτσας, όπου και τον είδαν. Μετά την ανάρτηση, τώρα που ξεκίνησαν οι εργασίες, αρκετοί που ξέρουν τις ιδιοκτησίες τους σχημάτισαν την εντύπωση ότι ο δρόμος είναι μετατοπισμένος, αλλού ένα μέτρο, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο.
Ήδη οι...
ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται προς την Περιφέρεια Ηπείρου και από αρκετούς υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, ενώ οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και εξελίσσονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, όπως διαπίστωσε και ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος σήμερα επισκέφτηκε τα εργοτάξια όπου ενημερώθηκε από τους αναδόχους του έργου. Εκεί είχε και συνάντηση με κατοίκους της περιοχής που του έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν.
Πολλοί ιδιοκτήτες αναμένεται να συγκρίνουν με δικούς τους μηχανικούς όλα τα στοιχεία τόσο της μελέτης, όσο και της εφαρμογής της, γεγονός που πιθανόν να οδηγήσει σε καθυστέρηση το έργο. Σε κάθε όμως περίπτωση η Περιφέρεια οφείλει να διευθετήσει το ζήτημα που τίθεται.
Αναλυτικά στοιχεία για το δρόμο μπορείτε να δείτε εδώ.