Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Μπάχαλο από αυθαίρετες ενέργειες στη διοργάνωση – Δεν μετέχει τελικά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!!!

Φιάσκο - Ματαιώνεται η έκθεση στη Ζίτσα;
Ο υπεύθυνος του μπάχαλου κ. Ν. Παππάς
Προς ματαίωση φαίνεται ότι οδηγείται (;;;) τελικά η έκθεση ζωγραφικής του κ. Δ. Ράτσικα που επρόκειτο αρχικά να εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 12 Αυγούστου (11:30 πμ) στο Πνευματικό Κέντρο Ζίτσας. Αφορμή είναι η μη συμμετοχή τελικά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη διοργάνωσή της (αντίθετα με ότι είχε λεχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο) και η αυθαίρετη αντικατάστασή του από κάποιο σύλλογο, όπου ο διευθυντής του Λυκείου Ελεούσας κ. Ν. Παππάς μετέχει ως αντιπρόεδρος.
Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας ενέκρινε την παραχώρηση του χώρου, μετά από επίσημο αίτημα του Λυκείου Ελεούσας (που υπογράφει ο διευθυντής), από όπου προέκυπτε ότι...
η έκθεση διοργανώνεται με κοινή πρωτοβουλία του Λυκείου Ελεούσας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τελικά όμως στις προσκλήσεις που απέστειλε η Οργανωτική Επιτροπή του Γενικού Λυκείου Ελεούσας, απουσιάζει παντελώς το Πανεπιστήμιο και αντικαθίσταται από κάποιο σύλλογο, που χαρακτηρίζεται ως σύλλογος - φάντασμα αφού δεν έχει δώσει σημεία ζωής επί μακρόν, του οποίου όμως αντιπρόεδρος είναι ο διευθυντής.

Μαϊμού;;;
Η αναστάτωση που προκλήθηκε στους αρμόδιους του Δήμου ήταν δικαιολογημένη, αφού δεν ήταν λίγοι όσοι χαρακτήρισαν ως “μαϊμού” την αίτηση, αφού ΔΕΝ ανέφερε τους πραγματικούς διοργανωτές, γεγονός που οπωσδήποτε καταγράφεται στα μείον τους.
Η διαμάχη και το μπάχαλο από τις αυθαίρετες ενέργειες στη διοργάνωση συνεχίζονταν και οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ της ματαίωσης της έκθεσης, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούσαν για περιφρόνησή της. Όπως πάντως και να έχουν τα πράγματα και όποια και να είναι η εξέλιξη, τα γεγονότα αυτά καθόλου δεν περιποιούν τιμή στον καλλιτέχνη, ο οποίος προφανώς δεν θα ήθελε μια τέτοια εξέλιξη.

Το είχαν προβλέψει…
Φαίνεται ότι η εξέλιξη δικαιώνει πλήρως τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βαγ. Κολιούση, ο οποίος είχε εκφράσει κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πλείστες όσες επιφυλάξεις για την σχετική εκδήλωση, καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο Ζίτσας που διαφώνησε με την 15θήμερη διάρκεια της σχετικής έκθεσης ζωγραφικής, γεγονός που συντέλεσε στην σμίκρυνση της παρουσίασης.




Η απόφαση του Δ.Σ.