Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Αλληλογραφία Δήμου Ζίτσας – εργαζομένων με εξώδικα και ασφαλιστικά μέτρα!!!!!!

Συγκέντρωση κατοίκων στη Μεταμόρφωση το βράδυ της Πέμπτης 14/2. Μαθήματα αντικοινωνικής πολιτικής και αντιεργατικής συμπεριφοράς παραδίδει ο Δήμος Ζίτσας.
    Σημαντικό πρόβλημα ανέκυψε με τον Παιδικό Σταθμό Μεταμόρφωσης (Καρυών) του Δήμου Ζίτσας που έχει περίπου 30 παιδιά.  Σε επίσκεψή του ο Δήμαρχος κ. Δ. Ρογκότης με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Απ. Χανδόλια, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα χθες, παρουσία γονέων, κατοίκων και εργαζομένων άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού από το νέο έτος.
    Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους περίπου 900 κατοίκους της Μεταμόρφωσης, που εκτός από πρωτεύουσα του πρώην Δήμου Εκάλης είναι ένα ζωντανό χωριό. Η επίσκεψη του κλιμακίου του Δήμου Ζίτσας με επικεφαλής το Δήμαρχο πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσχεση εργασίας απλήρωτων εργαζομένων στον Παιδικό Σταθμό.
    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι εργαζόμενοι...
τόσο στα προγράμματα των παιδικών σταθμών, όσο επίσης και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι απλήρωτοι περί τους 4-5 μήνες, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.
    Ο Παιδικός Σταθμός Μεταμόρφωσης έχει ως κύρια έσοδά του την επιδότηση που δικαιούνται οι μητέρες των παιδιών οι οποίες και εντάσσονται σε σχετικό πρόγραμμα πρόνοιας. Και η επιδότηση αυτή, που περιέρχεται στο Δήμο Ζίτσας, είναι όση ακριβώς και στους άλλους Δήμους της χώρας, στους οποίους όμως εξακολουθεί η λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Τα εξώδικα!
    Εργαζόμενοι στον Παιδικό Σταθμό Μεταμόρφωσης προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη Πέμπτη. Ο λόγος είναι ότι παραμένουν απλήρωτοι πάνω από 4 μήνες.
    Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ζίτσας κ. Σταυρ. Μπαλτά, ενεργώντας προφανώς σε πλήρη συνεννόηση με το Δήμαρχο κ. Ρογκότη και τη Δημοτική Αρχή πρωτοτυπώντας σε αντικοινωνική πολιτική (όπως προκύπτει δείγμα και σφραγίδα του Δήμου Ζίτσας) απέστειλε εξώδικο στους εργαζομένους που έκαναν επίσχεση εργασίας, θέλοντας μάλλον ο Δήμος Ζίτσας να αποτελέσει αρνητικό πρότυπο σε αντίστοιχες εργοδοτικές ενέργειες, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή στην αντιεργατική συμπεριφορά.
    Οι εργαζόμενοι απάντησαν στο εξώδικο του Δήμου Ζίτσας, ο οποίος μετέπειτα δείχνοντας (sic!!!) απίστευτη γενναιοδωρία, τους κατέθεσε περίπου το 10% των οφειλομένων, απειλώντας τους με ασφαλιστικά μέτρα εάν δεν υπέκυπταν επιστρέφοντας στην εργασία τους!!!
    Μετά από την μη υποχώρηση των εργαζομένων, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ζίτσας κ. Σταυρ. Μπαλτά κατέθεσε στο δικαστήριο αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον των εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι η επίσχεση εργασίας είναι παράνομη και καταχρηστική και πως παρεμποδίζουν τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Μεταμόρφωσης.
    Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται να εκδικαστούν αύριο Πέμπτη ή μεθαύριο Παρασκευή.

Οι κάτοικοι
    Η αναστάτωση των κατοίκων της Μεταμόρφωσης είναι τεράστια και το θέμα αυτό τώρα αποτελεί το κύριο θέμα του χωριού. 
    Η οργή των κατοίκων πολλαπλασιάζεται από την ανυπαρξία έργων κατά την προηγούμενη διετία, όπως είναι το σταμάτημα του κλειστού γυμναστηρίου, η επί διετία και πλέον καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών στην πλατεία, προβλήματα ομβρίων κλπ.
    Έτσι αυθόρμητα προγραμμάτισαν έκτακτη Γενική Συνέλευση όλων των κατοίκων για αύριο Πέμπτη, στις 9:00 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Μεταμόρφωσης.


Η ανακοίνωση για το θέμα της πρωτοβουλίας κατοίκων Μεταμόρφωσης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/2/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 21:00 ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΠΑΙΔΙΑ.
    ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.....!!!!!!!!!!!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ