Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Πιο κοντά σε παράταση κατά 1,5 χρόνο της θητείας των αιρετών στην Τ.Α….

Στυλιανίδης: η πρόταση για αναβολή των εκλογών θα πρέπει να συζητηθεί.
Ναι μεν για την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών «δεν έχει ανοίξει τέτοιο θέμα» απάντησε χθες σε σχετική ερώτηση ο κ. Στυλιανίδης  έσπευσε  όμως να προσθέσει ότι «η πρόταση για αναβολή των εκλογών προέρχεται από την ΕΝΠΕ και από σημαντική ομάδα δημάρχων της ΚΕΔΕ και, άρα, θα πρέπει να συζητηθεί»
Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη  έγινε μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα, σε ερώτηση αν εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αυτοδιοικητικές εκλογές να πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο του 2015 αντί τον Ιούνιο του 2014.

Ο διάλογος στη Βουλή
Η μετάθεση φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες εξελίξεις και το σχετικό διάλογο προ μιας εβδομάδας στη Βουλή, μεταξύ των...
κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ. και του ΣΥΡΙΖΑ κυρίων Βορίδη και Παπαδημούλη (βίντεο), όπου ο κ. Βορίδης είπε ότι η μετατόπιση των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης για τον Νοέμβρριο του 2015 (!!!) «δεν είναι αναβολή αλλά παράταση θητείας», δεχόμενος έντονη επίθεση από τον κ. Παπαδημούλη.

Οι βουλευτές
Επιπρόσθετα, εφόσον τελικά επαληθευτούν τα σενάρια που επιμένουν ότι ο κ. Βενιζέλος έχει καταθέσει πρόταση στους δύο εταίρους της συγκυβέρνησης για κοινή ημερομηνία διεξαγωγής των δύο (2) μόνον εκ των τριών (3) εκλογικών αναμετρήσεων και συγκεκριμένα των εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών, έχοντας ως επιχείρημα ότι η δυσαρέσκεια για την τρικομματική θα εκφραστεί στην κάλπη των ευρωεκλογών, οπότε με «καθαρή κομματική συνείδηση» οι ψηφοφόροι θα φτάσουν «ανακουφισμένοι» από την οργή τους στην κάλπη των εθνικών εκλογών, η μετάθεση για τον Νοέμβριο του 2015 φαντάζει σχεδόν βέβαιη.
Πολλοί μάλιστα βουλευτές και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, ανησυχούν έντονα για πιθανές υποψηφιότητες ως βουλευτών, αρκετών δημάρχων και περιφερειαρχών (νεοεκλεγμένων και ισχυρών μάλιστα) σε βουλευτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν αυτές της ΤΑ και θα διεξαχθούν κατά το τέταρτο έτος της θητείας της παρούσης βουλής. Αυτονόητο λοιπόν είναι να βλέπουν θετικά μια μετάθεση για τον Νοέμβριο του 2015.

Οι συναντήσεις
Στην κατεύθυνση αυτή συντείνει και το γεγονός ότι κανείς δε διαψεύδει δημοσιεύματα σχετικά με συναντήσεις υπό "το φως των κεριών" και όχι των τηλεοπτικών καμερών, μεταξύ των τριών αρχηγών, με θέμα την ύπαρξη από τώρα συμφωνίας – πακέτου για τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις(ευρωεκλογές – τοπικής αυτοδιοίκησης – εθνικές).
Ίδωμεν…