Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Τιμητική εκδήλωση για το Κέντρο Υγείας Βουτσαρά οργάνωσε ο Δήμος Ζίτσας…

(ΒΙΝΤΕΟ) Θεμελιώθηκε τον Αύγουστο 2008 (πριν τις πρώτες Καποδιστριακές εκλογές) και λειτούργησε τον Μάιο 2002.
κλικ για μεγέθυνση
    Μία δεκαετία επιτυχούς λειτουργίας και προσφοράς, παρά τα προβλήματα που υπήρξαν από την αρχή και εξακολουθούν να υφίστανται, συμπληρώνει το Κέντρο Υγείας Βουτσαρά του Δήμου Ζίτσας.
    Ένα από τα πλέον επιτυχημένα εγχειρήματα της πρωτοβάθμιας υγείας σε τοπικό επίπεδο συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες, ως μία αναπόσπαστη και νευραλγική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
    Ο Δήμος Ζίτσας πραγματοποίησε μία ανοιχτή τιμητική εκδήλωση στο Βουτσαρά, για τα δέκα χρόνια προσφοράς του Κέντρου Υγείας, με τιμώμενα πρόσωπα τον διευθυντή Δημήτρη Δράκο και τους εργαζόμενους σε αυτό.
    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες κάτοικοι του Δήμου Ζίτσας από διάφορα χωριά, που αναγνωρίζουν την σπουδαιότητα του ρόλου και του έργου του Κέντρου Υγείας. 
    Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δημήτρης Δράκος παρέλαβε μία τιμητική πλακέτα από...
τον Δήμαρχο Ζίτσας Δημήτρη Ρογκότη και εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους πολίτες, αλλά και όσους συνέδραμαν σε αυτό το εγχείρημα της λειτουργίας του Κ.Υ.
    «Μπορεί να μην κατάγομαι από εδώ, γνωρίζετε όμως ότι αισθάνομαι ως ένας από εσάς. Είστε δικοί μου άνθρωποι και το γνωρίζετε», σημείωσε ο κ. Δράκος. Επίσης, τιμήθηκαν και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας. Κομβικό σημείο βέβαια της τοποθέτησης του κ. Δράκου, αλλά και των άλλων ομιλητών όπως του Δημάρχου Ζίτσας Δ. Ρογκότη και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Χατζηκώστα Βασ. Ευταξία ήταν η επισήμανση ότι δε μπορεί η πρωτοβάθμια φροντίδα να μπαίνει στη μέγκενη των μνημονιακών απαιτήσεων και υποχρεώσεων.
    «Από το 2002 προσπαθήσαμε να κατακτήσουμε την εμπιστοσύνη και να δώσουμε αξιοπρέπεια στους κατοίκους αυτής της περιοχής. Η εκτίμηση του κόσμου και η δουλειά που γίνεται αποτελούν γερές βάσεις στη δύσκολη συγκυρία για να δείξουμε ότι μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε σε όσους προτείνουν, κινδυνολογώντας, συγχωνεύσεις ή λουκέτα σε μονάδες υγείας. Λείπουν ακόμη πολλά από το Κέντρο Υγείας όμως το προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διατήρηση παροχών επιπέδου», σημείωσε ο κ. Δράκος.
    Και ο Δ. Ρογκότης, αλλά και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Μιχ. Κασσής αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους στη σημασία που έχει η λειτουργία μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας ειδικά σε περιοχές που είναι δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες.
    Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα μίλησε για το ρόλο του γιατρού στη νέα εποχή. «Αποτελεί χρέος μας η εκμετάλλευση της τεχνολογίας για να αντιμετωπίσουμε τη μελλοντική υποστελέχωση των υπηρεσιών έτσι ώστε να διατηρήσουμε ένα βιώσιμο και αξιοπρεπές σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας».
    Ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Δήμαρχος Μολοσσών Μιχ. Παντούλας αναφέρθηκε στο ιστορικό της σύστασης του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά.

Χιλιάδες εξετασθέντες
    Η προσφορά του Κέντρου Υγείας αποτυπώνεται πάντως και αριθμητικά με την καταγραφή των εξετασθέντων από το 2009, που ήταν 5.236. Το 2010 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 7.469, το 2011 σε 5.259 και μέχρι στιγμής το 2012 σε 4.778.

    Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ εδώ

από την Ελευθερία