Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Όταν ο τερματοφύλακας είναι τροχονόμος...

Λάθος αρχή του Βαγ. Κολιούση που πέρασε το Δήμο για τροχαία.
    Από την πρωτοχρονιά ο κ. Βαγ, Κολιούσης αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Κοινωνικών Υπηρεσιών (στη θέση του κ. Φ. Ράρρα). Και πριν καλά – καλά “αλέκτωρ λαλήσει τρις” νομίζοντας ότι η πολιτική είναι σαν την αστυνομία (ήταν επικεφαλής της Τροχαίας – απ΄ όπου και το πολιτικό παρατσούκλι “τροχονόμος”) άρχισε με φάουλ. 
    Όταν μάλιστα ο τερματοφύλακας είναι “τροχονόμος” τα γκολ δεν έχουν σταματημό!!!

Η αφορμή…
    Για να γίνουμε σαφέστεροι, προ δεκαημέρου περίπου ο...
Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης ανέλαβε την πρωτοβουλία  για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας (μακαρόνια, ρύζι, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες κτλ) τα οποία θα τα διαθέσει στις 21 Δεκεμβρίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιωαννίνων.
    Λογικότατο αφού όταν ο Δήμος Ζίτσας είναι μόνο λόγια και εδώ και ενάμισι χρόνο δεν καταφέρνει να κάνει κοινωνικό παντοπωλείο, οι σύλλογοι του Δήμου Ζίτσας αναγκάζονται, συνεχίζοντας την κοινωνική τους δραστηριότητα (άγνωστες λέξεις για το Δήμο Ζίτσας) να κατευθύνουν τα τρόφιμα που συγκεντρώνουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιωαννίνων.

Στη “Ντραμπάτοβα”???
    Υπενθυμίζουμε ότι στο υπόγειο του νέου Δημαρχείου προβλέπεται μελλοντικά (ενάμισι χρόνο το ακούμε) να λειτουργήσει το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ζίτσας. Εκεί προχθές Δευτέρα οι αντλίες έβγαζαν ασταμάτητα νερά έξω από το υπόγειο  και η περιοχή θύμιζε “Ντραμπάτοβα”. 

Το φάουλ…
    Μόλις λοιπόν ο “τροχονόμος” ανιλήφτηκε ότι οι σύλλογοι δεν περιμένουν αν και πότε ο Δήμος Ζίτσας θα ιδρύσει κοινωνικό παντοπωλείο και συνεχίζουν κανονικά την κοινωνική τους δραστηριότητα τι σκαρφίστηκε λέτε???
    Έσπευσε, με επίσημη ανακοίνωση  του Δήμου Ζίτσας χθες, να δηλωθεί ως “επίσημος πιστοποιημένος συλλέκτης τροφίμων” κλπ. Γράφει χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Ζίτσας έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την ίδρυση και λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου. Πεποίθησή μας είναι ότι μέσα σ’ αυτή την ιδιαίτερα σκληρή οικονομική συγκυρία οφείλουμε να …. στηρίξετε την προσπάθειά μας αυτή, με προσφορές προς το Δήμο ειδών υγιεινής και τροφίμων μακράς διάρκειας…. Κολιούσης Ευάγγελος…» (sic).  

Το ρεζουμέ…
    Αντί ο κ. Κολιούσης (ο “τροχονόμος”) να διδαχθεί τα καλά από όσα ενεργούσε ο προκάτοχός του κ. Φ. Ράρρας, αλλά και από την κοινή πείρα και λογική, νομίζοντας προφανώς ότι ο Δήμος είναι Τροχαία, μάλλον σκέφτηκε να δείξει υπερβάλλοντα λάθος ζήλο. 
    Προσπαθώντας με πολιτική κουτοπονηριά να “καπηλευτεί” τις αγνές προσπάθειες των μελών των συλλόγων και να δείξει τι (ανύπαρκτο) κοινωνικό έργο παράγει αυτός, άρχισε άσχημα με πολιτικά “τριάρια”.

Το δίδαγμα…
    Επειδή ο κ. Κολιούσης οφείλει ως εκ της θέσης του να ενεργεί συνετά και επειδή ούτε εμείς τον θέλουμε για “πελάτη” ούτε εκτιμούμε οι δημότες πρέπει να τον πάρουν για “πολιτικό μεζέ”, ας φροντίσει να καταβάλλει ότι προσπάθειες μπορεί, απλά και πολιτικά καθαρά. 
    Δεν πρέπει να είναι «τερματοφύλακας – τροχονόμος» (όπως στο θέμα αυτό) αλλά σταθερός αρωγός κάθε θετικής προσπάθειας όλων των συλλόγων και “απονήρευτα” συνεργάτης τους, ώστε να αυξήσουν την δραστηριότητά τους και με το μεράκι τους να βελτιώσουν την τοπική μας κοινωνία. 
    Ξέρει τέλος ότι το internet με τις κεραίες του θα είναι αδιάψευστος μάρτυρας, αφού επιτρέπει σε όλους να παρακολουθούν το θέμα