Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΔΕ: Στις 3 Δεκεμβρίου το Έκτακτο Συνέδριο στην Αθήνα…

Την Παρασκευή η Γ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου.
Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, συγκαλείται εκ νέου το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, το οποίο μένει «ανοιχτό» από το καλοκαίρι, προκειμένου να αποφασίσει για τις κινήσεις των δημάρχων έναντι των αρνητικών για την Αυτοδιοίκηση και το προσωπικό της ρυθμίσεων του μνημονίου 3.

Έκτακτες γενικές συνελεύσεις στις ΠΕΔ
Από σήμερα, εξάλλου, η μία μετά την άλλη περιφερειακές ενώσεις δήμων, πραγματοποιούν έκτακτη σύγκληση των γενικών τους συνελεύσεων για να...
αποτυπώσουν τις προτάσεις τους προς το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ. Πρώτη «στο χορό» μπαίνει, στις 11 και μισή το πρωί, συνεδριάζει η μεγαλύτερη ΠΕΔ της χώρας, η ΠΕΔΑ, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», Πανεπιστημίου 52, αίθουσα «Απόλλων».
Αύριο, στις 10 το πρωί, η συνεδριάζει η ΠΕΔΑΜ-Θ, στην Κομοτηνή, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 4 και μισή, συγκαλείται σε έκτακτη συνεδρίαση η γενική συνέλευση της ΠΕΔΚΜ, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, συνεδριάζει εκτάκτως η γενική συνέλευση της ΠΕΔΔΜ, ενώ στις 6 και μισή το απόγευμα, στα Ιωάννινα, η ΠΕΔΗ. Τη προσεχή Δευτέρα, στις 11 το πρωί, συγκαλείται η ΠΕΔΔΕ. Μέχρι το Έκτακτο Συνέδριο, έκτακτη γενική συνέλευση των μελών τους θα έχουν πραγματοποιήσει και οι υπόλοιπες ΠΕΔ, ΠΕΔΘ, ΠΕΔΒΑ, ΠΕΔΝΑΙ, ΠΕΔΚ, ΠΕΔΠ και ΠΕΔΣΤΕ.

Την Παρασκευή η Γ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου
Εκρηκτική είναι πλέον η κατάσταση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το κύμα των καταλήψεων να φουντώνει και το μισό κράτος πλέον στην ουσία να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. Δημαρχεία, Περιφέρεια, Περιφερειακές Ενότητες, σε όλη την Ήπειρο μένουν κλειστές και με απόφαση των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν το επόμενο τριήμερο.
Κάτω από αυτό το κλίμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου συνεδριάζει εκτάκτως στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης. Μοναδικό θέμα αποτελούν οι εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου.
Στη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί η σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης για την Παρασκευή το απόγευμα έτσι ώστε να αποφασιστούν οι παραπέρα ενέργειες των Δημάρχων σε σχέση με τις επιπτώσεις που θα έχει το νέο μεσοπρόθεσμο στην συνολική λειτουργία των Ο.Τ.Α.