Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Σχεδιάζουν νέο χαράτσι για τα ακίνητα!!!

    Νέες φορολογικές «ιδέες» προς άγραν εσόδων έχουν τα υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών εις βάρος χιλιάδων μισθωτών και συνταξιούχων.
    Αυτήν τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει -έπειτα από πιέσεις της τρόικας- την επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης, καθώς,…
βάσει του θεωρήματος εκείνων που προτείνουν τον νέο αυτόν φόρο, οι φορολογούμενοι που διαμένουν σε δικά τους σπίτια έχουν οικονομικό όφελος, επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο (!!!!)
    Η «ιδέα» βασίζεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θεωρεί ότι θα πρέπει να επιβληθεί στην Ελλάδα φόρος στα τεκμαρτά εισοδήματα από ιδιοκατοίκηση.
    Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το ποσό αυτό θα υπολογίζεται με 3,5% επί της τιμής ζώνης του ακινήτου και στη συνέχεια επί των τετραγωνικών. Ακόμη, θα υπολογίζεται η παλαιότητα και τέλος θα υπάρχει ένας ειδικός συντελεστής.
    Ουσιαστικά, θα επιβληθεί φόρος σε μη πραγματικά εισοδήματα. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το «τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση» απαλλάσσεται από τον φόρο εισοδήματος, ανεξαρτήτως του εμβαδού της κατοικίας.
    Πάντως, με την επιβολή φόρου θα προκύπτει ένα ποσό που θα προστίθεται στο εισόδημα του φορολογουμένου και το οποίο εν συνεχεία θα φορολογείται με βάση τις υπάρχουσες φορολογικές κλίμακες.πηγή: zougla.gr