Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Βλέτσας: «Τι νερό πίνουμε;;;»

Αντί να χλωριώσουν το νερό με χλώριο πήγαν να το χλωριώσουν με ...νεράκι!
    Μείζον θέμα δημιουργήθηκε για το πόσιμο νερό στο Δήμο Ζίτσας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης, όταν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σάκης Βλέτσας κατήγγειλε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βασ. Γαρδίκο για ένα «απίστευτο περιστατικό ανευθυνότητας» όπως είπε διερωτώμενος «τι νερό πίνουμε;».
    Συγκεκριμένα ο Δήμος Ζίτσας, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Βλέτσας, προμηθεύεται χλώριο από συγκεκριμένη εταιρεία η οποία το παραδίδει στην αποθήκη του Δήμου, από όπου ο υπεύθυνος παίρνει τα “μπιτόνια” για να χλωριώσει το νερό στις δεξαμενές. Σε συγκεκριμένο χωριό όταν ο υπεύθυνος θα χλωρίωνε το νερό της δεξαμενής έτυχε να είναι παρόν και ο τοπικός πρόεδρος.
    Ο πρόεδρος κατάλαβε ότι το χλώριο ήταν “άοσμο”, προχώρησε σε παραπέρα έλεγχο και με μεγάλη του έκπληξη...
διαπίστωσε ότι τα “μπιτόνια” περιείχαν νεράκι (!!!) αντί για χλώριο. Ότι δηλαδή το νερό θα …χλωριώνονταν όχι με χλώριο αλλά με νεράκι!!! 
    Αμέσως ο τοπικός πρόεδρος Εκκλησοχωρίουι κ. Καλογερίδης σταμάτησε τον υπεύθυνο, διαμαρτυρήθηκε έντονα και έλαβε την απάντηση ότι έγινε λάθος!!! Και εύλογα αναρωτήθηκε τι θα γίνονταν αν δεν τύχαινε να είναι μπροστά. Στη συνέχεια όπως είναι προφανές πήραν πίσω τα “μπιτόνια” με το νεράκι, έφεραν “μπιτόνια” με χλώριο και προχώρησε η χλωρίωση.
    Μόλις ολοκλήρωσε την ανωτέρω περιγραφή του περιστατικού και με αφορμή αυτό, το οποίο επαλήθευσε και ο πρόεδρος, ο κ. Βλέτσας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Γαρδίκου θέτοντας στο δημοτικό συμβούλιο το ερώτημα «Τι νερό πίνουμε;». Και διερωτήθηκε αν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αφού είναι άγνωστο αν επαναλήφθηκε ή όχι και σε πόσα άλλα χωριά που ή απουσίαζε ο τοπικός πρόεδρος ή δεν έτυχε να το προσέξει. Ζήτησε δε ξεκάθαρη απάντηση από τον κ. Γαρδίκο.
    Ο κ. Γαρδίκος στην απάντησή του ανέφερε ότι ο "έχων αναλάβει τη χλωρίωση" είναι έγκυρος αφού προεδρεύει σε όργανο ως αιρετός (παντελώς εκτός θέματος), επαλήθευσε το περιστατικό και είπε ότι δόθηκαν σχετικές εξηγήσεις στον τοπικό πρόεδρο. Πρόσθεσε δε ότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι.
    Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δήμαρχος κ. Ρογκότης άφησε τον κ. Γαρδίκο να “βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά”, αφού προτίμησε να αποφύγει ο ίδιος κάθε απάντηση αφήνοντας μόνο του τον αντιδήμαρχο.
    Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για εξόχως σοβαρό θέμα.