Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Το “κουσούρι” της Ελεούσας…

Η Ελεούσα ατύχησε. Την πάτησε κατά το κοινώς λεγόμενο.
    Η Ελεούσα είναι μια κωμόπολη με περίπου 5.000 κατοίκους και σημαντική οικονομική, κοινωνική, εμπορική και πολιτική δραστηριότητα. Είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Ζίτσας, σημαντικός κυκλοφοριακός κόμβος, απέχει 6 km από τα Γιάννενα και έχει επέκταση του σχεδίου πόλης με ενεργή πράξη εφαρμογής, ενώ είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιοχή.
    Στα δημοτικά πράγματα αποτελεί Δημοτική Κοινότητα με πενταμελές συμβούλιο που έχει αντικείμενο πέρα από τις άδειες των καταστημάτων τον σχεδιασμό και την έκφραση γνώμης για κάθε έργο και δραστηριότητα στην Ελεούσα. Ένα πολιτικό όργανο που ο νόμος το προίκισε με σημαντικότατες αρμοδιότητες, ένα όργανο που η πολιτική δύναμη του αγγίζει αυτή του δημάρχου.
    Δυστυχώς...
το Τοπικό Συμβούλιο Ελεούσας, αν και 5μελές λειτουργεί χειρότερα και από το χειρότερο μονομελές του μικρότερου χωριού. Και δεν πρόκειται για κάτι το πρόσκαιρο. Αποτελεί μόνιμο πρόβλημα η πλήρης πολιτική ανικανότητα του τοπικού προέδρου.
Η νομοθεσία αξίωσε (δυστυχώς για την Ελεούσα) να μην είναι ο πρόεδρος ούτε από τον πρώτο συνδυασμό στην Ελεούσα, ούτε καν ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος. Έτσι έγινε πρόεδρος στη Δημοτική Κοινότητα Ελεούσας ο πολιτικά ανεκδιήγητος, ανεπαρκέστατος και ελάχιστος κ. Στράτος Λώλας.
    Διαμαρτύρονται τοπικοί σύμβουλοι ότι δεν συγκαλεί το όργανο, διαμαρτύρονται ότι μεταφέρει στο δημοτικό συμβούλιο την προσωπική του θέση και όχι αυτήν του οργάνου, διαμαρτύρονται για την αδράνειά του, διαμαρτύρονται για τον ελλειπή προγραμματισμό, διαμαρτύρονται που το τοπικό συνεδριάζει στη “χάση και στη φέξη”, διαμαρτύρονται κάτοικοι που δεν τους ρωτάει, διαμαρτύρονται που δεν γίνονται έργα, διαμαρτύρονται, διαμαρτύρονται, διαμαρτύρονται
    Η παρουσία του κ. Στράτου Λώλα είναι το πολιτικό “κουσούρι” της Ελεούσας. Η Ελεούσα ατύχησε. Την πάτησε κατά το κοινώς λεγόμενο.
    Την πολιτική ανεπάρκεια του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ελεούσας κ. Στρ. Λώλα κατήγγειλαν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας (και μάλιστα πολλές φορές) τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σάκης Βλέτσας, όσο και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρυσ. Βούζας. Με καυστικότατο μάλιστα τρόπο.
    Η Ελεούσα είναι το μακράν μεγαλύτερο μέλος του Δήμου Ζίτσας. Και δικαιούται πολλά. Ο κ. Στρ. Λώλας δεν αντιλαμβάνεται ο ίδιος την πολιτική του ανεπάρκεια για να παραιτηθεί, αποχωρώντας από το Τοπικό Συμβούλιο ή έστω από την προεδρία του (την οποία δεν του την έδωσαν οι Ελεουσιώτες αλλά δυστυχώς ο Νόμος).
    Ο δήμαρχος κ. Δημ. Ρογκότης, στου οποίου την παράταξη ανήκει έχει υποχρέωση να τον νουθετήσει πολιτικά. Έχει υποχρέωση απέναντι στην Ελεούσα και απέναντι στο Δήμο συνολικά. Αποτελεί πολιτικό όνειδος τόσο ελάχιστη και γεμάτη “κουσούρια” παρουσία. Η δική μας πολιτική κρίση είναι η κρίση όλων σχεδόν των κατοίκων της Ελεούσας. Η κατάσταση ΔΕΝ πάει άλλο.
    Ενεργήστε άμεσα κ. Ρογκότη. Πολιτικά ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ελεούσας είναι ύπνος!!!