Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αύξησαν τα ανταποδοτικά 10%. Αντέδρασε σύσσωμη η αντιπολίτευση. (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρκετές φορές αγανακτισμένοι κάτοικοι διέκοψαν τη συνεδρίαση.
    Σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού προχώρησε η δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
    Η αύξηση ανέρχεται σε 10 % και όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Ρογκότης επιβάλλεται προκειμένου ο Δήμος να συγκεντρώσει ένα ποσόν της τάξης των 80.000 € έως 100.000 € ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για την δαπάνη του ΧΥΤΑ Ελληνικού.
    Η απόφαση ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία, ενώ εντονότατες ήταν οι αντιρρήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Τόσο ο  Σάκης Βλέτσας, όσο και οι Χρυσόστομος Βούζας και Τάκης Τζίμας τόνισαν ότι…
τώρα με την κρίση οι δημότες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και πρόκειται για δαπάνη που μπορεί να επωμιστεί ο Δήμος.
    Συγκεντρωμένοι δημότες μέλη λαϊκών επιτροπών διαμαρτύρονταν έντονα και η συνεδρίαση διακόπηκε αρκετές φορές. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απείλησε ότι θα φωνάξει την αστυνομία, γεγονός που “ερέθισε” τους συγκεντρωθέντες.
    Μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής και τις αντιδράσεις των δημοτών  εδώ.