Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ερασιτεχνικό αναλυτικά Α΄, Β΄ και Γ΄ κατηγορία. Ρεπορτάζ για τις ομάδες του Δήμου Ζίτσας…

Α΄: Πλησίασε η Θύελλα, ισοβαθμία Κρύας-Λαψίστας, Β΄: Ισοβαθμία, πρώτη η Ελεούσα, Γ΄: Τρείς ομάδες το 2 στα 2. 
    Στον ένα βαθμό από την κορυφή πλησίασε η Θύελλα μετά τη νίκη της με 2-1 επί της ΑΕ Μικρασιατών στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική.
    Ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική της Β' Ερασιτεχνικής η οποία έφερε την Ελεούσα να είναι μόνη πρώτη στον Α' όμιλο και τους ...

Χουλιαράδες και τον ΠΑΟ Κουτσελιού να ισοβαθμούν στον Β'.

Στον πρώτο όμιλο ο Αγροτικός Αστέρας επέστρεψε στις νίκες και ανέβηκε ξανά στη 2η θέση ενώ ισόπαλο έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στο Καλπάκι και τη Ζωοδόχο. Στον Β' όμιλο τα Σερβιανά επικράτησαν με 2-1 του Μετσόβου στο ντέρμπι.

    Η 2η αγωνιστική ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο στη Γ' Ερασιτεχνική με τις Καρυές στον Α' και το Θεριακήσι και την Πεντέλη στον Β' να έχουν διπλασιάσει τις νίκες στο πρωτάθλημα.

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (8η αγωνιστική)
Λαψίστα-Προοδευτική Περάματος 2-1
Αετός Χαροκοπίου-Αλμυρός Βουνοπλαγιάς 3-0
Ροδοτόπι-Ραφταναίοι 2-2
Ανατολή-Πίνδος Κόνιτσας 1-1
ΠΑΣ Κάστρο-ΑΟΒ 0-1
Ατρόμητος '96-Κένταυρος Μουσιωτίτσας 0-1
Πεδινή-Κόντσικα 0-0
Θύελλα Κατσικά-ΑΕ Μικρασιατών 2-1
Ρεπό: ΠΑΟ Κρύας
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΟ Κρύας 14-6 15
Λαψίστα 15-8 15
Θύελλα Κατσικά 12-8 14
Κάστρο 12-10 13
Πίνδος Κόνιτσας 10-7 13
ΑΟ Βελισσαρίου 9-6 13
Μουσιωτίτσα 10-5 12
ΑΕ Μικρασιατών 8-7 12
Χαροκόπι 11-12 10
Βουνοπλαγιά 10-13 10
Πεδινή 8-7 9
Ανατολή 11-16 9
Ροδοτόπι 9-12 8
Προοδευτική Περάματος 8-13 7
Ατρόμητος '95 5-8 6
Κόντσικα 11-16 6
Ραφταναίοι 4-12 2

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (9η αγωνιστική)
1ος όμιλος
Αστήρ Αμφιθέας-ΠΑΟ Κόνιτσας 2-0
Αγία Μαρίνα -Πανφρουριακός 1-3
Ασβεστοχώρι-Δαβάκης 2-1
Περίβλεπτος-Αετός Περιστερίου 3-0
Αετός Πρωτόπαππα-Θύελλα Ελεούσας 4-5
Αετός Νήσου-ΑΕ Καμποχωρίων 1-0
Σταυράκι-Αγροτικός Αστέρας 0-2
Καλπάκι-Ζωοδόχος 1-1
Αμπελόκηποι-Πωγωνάτος 1-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αστήρ Αμφιθέας-ΠΑΟ Κόνιτσας 2-0
Αγία Μαρίνα -Πανφρουριακός 1-3
Ασβεστοχώρι-Δαβάκης 2-1
Περίβλεπτος-Αετός Περιστερίου 3-0
Αετός Πρωτόπαππα-Θύελλα Ελεούσας 4-5
Αετός Νήσου-ΑΕ Καμποχωρίων 1-0
Σταυράκι-Αγροτικός Αστέρας 0-2
Καλπάκι-Ζωοδόχος 1-1
Αμπελόκηποι-Πωγωνάτος 1-2

2ος όμιλος
Τιτάν Λογγάδων-Χουλιαράδες 0-1
Αετός Αετοράχης-Βαρυάδες 1-0
Αγροτικός Καστρίτσας-Χρυσοβίτσα 6-1
Παναμπελιακός-Συρράκο 2-1
Ηλιόκαλη-Κουτσελιό 1-1
Μαβίλης-Πλατανιά 1-4
Θρίαμβος Σερβιανών-ΠΑΣ Μέτσοβο 2-1
Αχέρων Ρωμανού-Δαφνούλα 0-1
Κοσμηρά-Επισκοπικό 1-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Χουλιαράδες 20
ΠΑΟ Κουτσελίου 20
Αμπελιά 19
Σερβιανά 17
Πλατανιά 17
Μέτσοβο 15
Δαφνούλα 15
Επισκοπικό 15
Λογγάδες 13
Αετορράχη 13
Καστρίτσα 11
Κοσμηρά 11
Βαρυάδες 10
Μαβίλης 10
Ηλιόκαλη 8
Ρωμανό 6
Συρράκο 5
Χρυσοβίτσα 0

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (2η αγωνιστική)
1ος όμιλος
Καρυές-Βοτονόσι 1-0
Μάρμαρα-Πετσάλι 1-0
Κεφαλόβρυσο-Ανάργυροι 0-1
Μπισδουνάκι-ΑΠΟΕΛ 1-3
ΑΕ Γιάννενα-Πανζαγορισιακός 0-3
Καρίτσα-Ζίτσα 1-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
AE Καρυών 6
Ζίτσα 4
Δόξα Αναργύρων 3
Κεφαλόβρυσο 3
Πανζαγορισιακός 3
ΑΠΟΕΛ 3
Φλόγα Πετσαλίου 3
Καρίτσα 2
Α.Ε. Γιάννενα 1
Ηπειρωτικός Μαρμάρων 1
Μπισδουνάκι 0
Βοτονόσι 0

2ος όμιλος
Μπιζάνι-Ελπίδες Ιωαννίνων 0-4
ΠΑΟ Ιωαννίνων-Θεριακήσι 0-1
Πήγασος-Σιστρούνι 6-0
Πράμαντα-Πεντέλη 1-5
Μουζακαίοι-Ολυμπιακός Βοτανικού 2-4
Μηλιά-Μαντείο 0-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Θεριακήσι 6
Πεντέλη 6
Ολυμπιακός Βοτανικού 4
Ελπίδες Ιωαννίνων 4
Μαντείο 4
Πήγασος Ιωαννίνων 3
ΠΑΟ Ιωαννίνων 3
Μηλιά Μετσόβου 2
Πύρρος Μπιζανίου 0
Πράμαντα 0
Σιστρούνι 0
Μουζακαίοι -1

Διατήρησε το αήττητο η Ελεούσα
Την κούρσα του πρωταθλήματος συνεχίζει να οδηγεί η Θύελλα Ελεούσας, που πέρασε νικηφόρα και από το γήπεδο της Πρωτόπαππας, επικρατώντας του τοπικού ΑΕΤΟΥ 4-5. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τα πρώτα τέρματα που δέχτηκε η Ελεούσα, αφού έως και την όγδοη αγωνιστική είχε καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.
Η αναμέτρηση θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως διαφήμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ανάμεσα σε δύο νεανικές ομάδες, οι οποίες πέρα από τα εννέα γκολ, πρόσφεραν και πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν νωρίς προβάδισμα στο σκορ, αφού μόλις στο πρώτο 20λεπτο προηγούνταν 0-3 στο σκορ, με τέρματα που σημείωσαν οι Βελτσίστας, Τζιάλλας και Σοφίας Ζήσης. Η Πρωτόπαππα αντέδρασε και στο 41' μείωσε σε 1-3 με τον Γιάννη Χαρίση. Στο 57' μετά από ωραία μπαλιά του Σοφία, ο Βελτσίστας πλάσαρε εύστοχα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 1-4. Οι συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι με τέρματα των Καραϊσκου με σουτ και Βακάρου με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, μείωσαν για τον ΑΕΤΟ σε 3-4. Στο 70' ο Πασχάλης με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 3-5, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Λεονταρίδης με κεφαλιά μετά από κόρνερ διαμόρφωσε το τελικό 4-5.
Άριστη η διαιτησία του κ. Κατσικογιάννη.

Καρίτσα-Ζίτσα: «Χ» στο τοπικό ντέρμπι
Βαθμούς, γκολ και εντυπώσεις μοιράστηκαν η Καρίτσα με τη Ζίτσα στο τοπικό ντέρμπι της Γ' Ερασιτεχνικής που έληξε με σκορ 1-1.
Η Ζίτσα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, χάνοντας μάλιστα ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με τους Διαμάντη και Γύρα, που αστόχησαν από πλεονεκτικές θέσεις. Παρά τις ευκαιρίες της Ζίτσας, ωστόσο, η Καρίτσα ήταν αυτή που πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 45', όταν σε φάση διαρκείας η μπάλα προσεκρούσε στο χέρι του Παλιάγκα και ο κ. Πολίτης υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Κοσμάς (1-0). Η ομάδα της Ζίτσας διαμαρτυρήθηκε εντόνως ότι η φάση δεν θα έπρεπε να συνεχιστεί, καθώς αρχικά η μπάλα πέρασε τη γραμμή και βγήκε άουτ, το οποίο δεν υπέδειξε ο βοηθός. Λίγο νωρίτερα η Καρίτσα είχε δοκάρι από σουτ.
Στην επανάληψη μπήκαν υποτονικά και οι δύο ομάδες, με τη Ζίτσαgate να ασκεί πίεση στα τελευταία λεπτά, χάνοντας ευκαιρίες να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Τελικά η πίεση καρποφόρησε στο 91', με το σουτ του Γύρα να καταλήγει στα δίχτυα.
Η Ζίτσα εκφράζει έντονες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία του κ. Πολίτη. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ιθύνοντες του συλλόγου, ο κ. Πολίτης κράτησε μόνο 2,5 λεπτά καθυστερήσεις, ενώ ο τερματοφύλακας της Καρίτσας βρισκόταν 5' στο έδαφος.

Ήττα 3-0 για Βουνοπλαγιά
Σπουδαία νίκη πήρε ο Αετός Χαροκοπίου που τον βοηθάει να ατενίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Α' Ερασιτεχνικής. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-0 του Αλμυρού Βουνοπλαγιάς.
Στο 38' η μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τη Βουνοπλαγιά. Ο Αρχοντάκης σε μία έξοδο του από το τέρμα δεν έδιωξε καλά και ο Κίτσιος πλάσαρε με την μπάλα να"γλύφει" το οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ ο Ρουμελιώτης άνοιξε το σκορ.
Στο 51' ο Γ. Χουχούμης σημείωσε το 2-0 ενώ το σκορ έκλεισε ο Σπύρος στο 64' μετά από σέντρα του Νούση

Καρυές: κρίθηκε στο γκόλ
Χάρη σε γκολ του Αλέξη Τσαντή στο 27', μετά από ωραίο συνδυασμό των Δήμου και Γάγα, οι Καρυές έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα σε ισάριθμους αγώνες, κερδίζοντας αυτή τη φορά το Βοτονόσι.
Οι παίκτες του Σάκη Κουβεντάρη μπήκαν νωθρά στο πρώτο 15λεπτο, στη συνέχεια όμως ανέβασαν την απόδοσή τους και πέρα από το τέρμα που σημείωσαν είχαν και καλές στιγμές για το 2-0. Το Βοτονόσι προσπάθησε για κάτι καλύτερο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει.
Οι Καρυές ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω της αποβολής του Ηλία Μπάρκα με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο πρόεδρος των Καρυών, Βασίλης Τάτσης δήλωσε στο Sportsioannina: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν και φτάσαμε στη νίκη. Εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά σε όλες τις ομάδες, που πριν λίγες ημέρες ρίχτηκαν στη μάχη της Γ' Ερασιτεχνικής. Ευχαριστούμε επίσης τον κόσμο μας για τη στήριξη που μας παρέχει».
ΟΙ ΚΑΡΥΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ
Το Δ.Σ. των Καρυών ευχαριστεί το καφέ Άπολις για τη χορηγία σετ προετοιμασίας, το κέντρο εκδηλώσεων Χήτος, καθώς επίσης και τον διεθνή ποδοσφαιριστή Νίκο Σπυρόπουλο για την οικονομική ενίσχυση που παρείχε στην ομάδα

Νικηφόρο πέρασμα για τους Ανάργυρους
Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Γ' Ερασιτεχνικής πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου η Δόξα Αναργύρων που επικράτησε του αξιόμαχου Κεφαλόβρυσου με 0-1.
Το παιχνίδι, παρά το "φτωχό" σκορ, είχε ευκαρίες εκατέρωθεν. Πιο ουσιαστικοί, ωστόσο, στην τελική προσπάθεια οι Ανάργυροι πήραν το τρίποντο με τέρμα που σημείωσε στην επανάληψη ο Κακαές με σουτ έξω από την περιοχή.