Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου κλείνει η τελευταία εκκρεμότητα της 13ης Επαρχιακής Γραμμενοχωρίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο…

Πότε αναμένεται η έναρξη των εργασιών.
Το μεγαλύτερο έργο (14,9 εκατ. €) στο Δήμο Ζίτσας οριστικοποιείται την Τετάρτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με την απόφαση για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των ρυμοτομούμενων ακινήτων.  Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, δημοπρατημένο και υπάρχει ο εργολάβος.
Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο που απέμεινε ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής. Συγκεκριμένα μετά…
την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η αρμόδια υπηρεσία (Δ12) του ΥΠΕΧΩΔΕ (με προϊστάμενο Υπουργό τον κ. Καλογιάννη) θα προβεί στην δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, ώστε το πρωτοδικείο εντός διμήνου να βγάλει την προσωρινή τιμή μονάδας για τα απαλλοτριούμενα κτήματα (τα χρήματα υπάρχουν από το ΕΣΠΑ). Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της Περιφέρειας εκτιμάται ότι την άνοιξη θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του δρόμου.
Το θέμα είναι το 9ο στο Περιφερειακό Συμβούλιο «Αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για την κατασκευή του Έργου «Βελτίωση –τροποποίηση 13ης επαρχιακής οδού Ν. Ιωαννίνων (Ε.Ο. Ιωαννίνων –Ηγουμενίτσας –Ζωοδόχος –Γραμμένο –Βαγενήτι-Πολύλοφος-Λύγγος) στο Δήμο Ζίτσας του Ν. Ιωαννίνων.(εισήγηση: Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ιωαννίνων)»
Σχέδια, φωτογραφίες και λεπτομέρειες εδώ