Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

"Δηλωσίας" ο Θωμάς Παπαϊωάννου!!!

Δήλωση απόλυτης πίστης προς το ΚΚΕ έκανε ο Θωμάς Παπαϊωάννου. 
    Αναμενόμενο ήταν το ΚΚΕ να πιέσει έντονα το μέλος του, πρώην Δήμαρχο Πασσαρώνας Θωμά Παπαϊωάννου να προβεί σε δήλωση μετά τις κοινές του εμφανίσεις με τους πρώην Δημάρχους “βάζοντάς του το μαχαίρι στο λαιμό” όπως εύστοχα σχολίαζαν αρκετοί συνδημότες μετά τη δήλωση του Θωμά Παπαϊωάννου.
    Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρώην δήμαρχος ανέκαθεν τόνιζε δημόσια ως τώρα σε...
πολλές παρέες, είτε ότι τάχα δεν είναι μέλος του ΚΚΕ γιατί τον διέγραψαν, είτε ότι το ΚΚΕ αδυνατεί να του περάσει γραμμή!!! Προφανώς επρόκειτο για ανακρίβειες, αφού όπως απεδείχθη δήλωσε "δηλωσίας" !!!
    Το zitsagate σε προηγούμενη ανάρτησή του, αναφερόμενο στις κοινές εμφανίσεις και συναντήσεις των “πέντε” τόνιζε πως «προφανώς αυτή η προς το παρόν συναντίληψη των “πέντε” δεν μπορεί ασφαλώς να προδικάσει οπωσδήποτε κάτι, σίγουρα όμως μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει» και επαληθεύτηκε.
    Άτομα που γνωρίζουν τον Θωμά Παπαϊωάννου έλεγαν με βεβαιότητα ότι η "δήλωση μετανοίας" δεν είναι γραμμένη “διά χειρός Θωμά”, αφού το στυλ και το ύφος του ιδίου είναι εντελώς διαφορετικό και επέμειναν με έμφαση ότι δεν είναι μακριά η ώρα που η ασκούμενη προς τον Θωμά Παπαϊωάννου ασφυκτική πίεση από κομματικούς μηχανισμούς θα σκάσει ενδεχομένως στα χέρια τους.



κλικ για μεγέθυνση
Χαρακτηριστικά το γνωστό site epirusgate σε δημοσίευσή του με τίτλο ["Δηλωσίας" λόγω ΚΚΕ ο Θωμάς Παπαϊωάννου] επισημαίνει:
    «Μας "κούφανε" η χθεσινή δήλωση του πρώην δημάρχου Πασσαρώνας Θωμά Παπαϊωάννου που αναγκαζόμενος(;) από το ΚΚΕ υποχρεώθηκε(;) να αυτοδιαψεύσει τον ίδιο του τον εαυτό.
    Ούτε λίγο-ούτε πολύ βάλθηκε να μας πείσει ότι οι συναντήσεις του με τους πρώην δημάρχους Μιχάλη Κατσάνο (Ευρυμενών), Γιώργο Παργανά (Μολοσσών), Νίκο Σιαπατόρη (Ζίτσας) και Σάκη Βλέτσα (Πασσαρώνας) δεν υπήρξαν ποτέ!!! Δανειστήκαμε μια φωτογραφία που δημοσίευσε το zitsagate από το φετινό πανηγύρι της Κληματιάς (6 Αυγούστου) και του την αφιερώνουμε, θυμίζοντάς του ταυτόχρονα ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, η ουσία, η μέθοδος και τα εργαλεία στον σταλινισμό παραμένουν τα ίδια».






Παπαϊωάννου: «Δηλώνω κατηγορηματικά και ρητώς ότι συντάσσομαι και θα συντάσσομαι αποκλειστικά γύρω από το συνδυασμό που στήριξε και στηρίζει το ΚΚΕ».
    Αναλυτικά η δήλωση του μέλους του ΚΚΕ Θωμά Παπαϊωάννου, πρώην δημάρχου Πασσαρώνος έχει ως εξής:
    «Δημοσιεύσεις και φήμες εμπλέκουν το πρόσωπο μου σε νέο σχήμα για την Τοπική Διοίκηση. Δηλώνω κατηγορηματικά και ρητώς ότι συντάσσομαι και θα συντάσσομαι αποκλειστικά γύρω από την Λαϊκή Συσπείρωση, το συνδυασμό που στήριξε και στηρίζει το ΚΚΕ.
    Είμαι δοσμένος ολοκληρωτικά στην οργάνωση της πάλης του λαού κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου που χτυπάει κατάκαρδα την εργατική τάξη και τα φτωχά, λαϊκά στρώματα και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο λαός να ορθώσει το ανάστημα του για να γίνει αφέντης στον τόπο του, για να ζήσει μια καλύτερη ζωή σε μια άλλη κοινωνία. Οι δήθεν συνομιλητές μου έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των μονοπωλίων και ο καθένας από το δικό του πόστο έχει βαριές ευθύνες υλοποιώντας απαρέγκλιτα την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φέρνοντας τους δήμους σε αυτή την άθλια κατάσταση.
    Η στήριξη τους στον Καλλικράτη, στην ΚΑΠ, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς είναι μόνο ενδεικτικά και παραδείγματα. Ουδεμία λοιπόν πολιτική σχέση μπορώ να έχω μαζί τους.  Όσο για το περιβόητο «ακηδεμόνευτο», «αυτοδιοικητικό», «ανεξάρτητο» το πέπλο έχει πέσει εδώ και πολύ καιρό που οι υποτιθέμενοι «ανεξάρτητοι» ήταν απόλυτα εξαρτημένοι από την πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας και τις επιλογές τους.

Παπαϊωάννου Θωμάς μέλος του ΚΚΕ,
πρώην δήμαρχος Πασσαρώνος»