Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Με τον επιχειρηματία Στέφανο Πανταζή για το δήμο Ζίτσας το 2014;

Άρχισαν οι κομματικές διεργασίες εν όψει των δημοτικών εκλογών.
Νέα δεδομένα για τον Δήμο Ζίτσας φαίνεται ότι προκύπτουν για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές σε περίπου ενάμισι χρόνο (Ιούνιος 2014).
Συγκεκριμένα εκτός από τις ως τώρα γνωστές υποψηφιότητες, δηλαδή...

    α) του νυν δημάρχου κ. Δημ. Ρογκότη (ή αν ο ίδιος δεν ασχοληθεί, κάποιος εκ των "αδημονούντων και καιροφυλακτούντων" δελφίνων με επικρατέστερους ή τον δικηγόρο κ. Σπ. Πάικα ή τον τεχνολόγο μηχανικό κ. Βασ. Γαρδίκο),
     β) του πρώην δημάρχου Πασσαρώνος κ. Σάκη Βλέτσα,
     γ) του πρώην υποψηφίου βουλευτή και Γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσ. Βούζα και
     δ) του ΚΚΕ μάλλον πάλι με τον κ. Δημ. Τζίμα
φαίνεται ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το υψηλό ποσοστό που έλαβε στο Δήμο Ζίτσας (υπενθυμίζουμε: ΣΥΡΙΖΑ 29,9 %, ΝΔ 25,0%, ΠΑΣΟΚ 15,1 %, ΚΚΕ 10,7%, ΔΗΜΑΡ 5,6%, ΑΝ.ΕΛ. 4,8%, Χ.Α. 4,1% όσο και αν στις δημοτικές – αυτοδιοικητικές - εκλογές μειώνονται σημαντικότατα οι κομματικές επιρροές), έχει αποφασίσει να συγκροτήσει ψηφοδέλτια και στους 18 δήμους της Ηπείρου με στόχο το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του συνήθως καλά πληροφορημένου τοπικού site epirusgate, οι πρώτες κομματικές υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους του Νομού Ιωαννίνων είναι του περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Παπαδημητρίου για το Δήμο Βόρειων Τζουμέρκων και του επιχειρηματία Στέφανου Πανταζή για το Δήμο Ζίτσας.
Ο κ. Στέφ. Πανταζής ήταν και παλαιότερα – ανεπιτυχώς – υποψήφιος δήμαρχος του τότε Δήμου Πασσαρώνος και είχε συγκεντρώσει 351 ψήφους (6ος ) με ποσοστό 5,7% (το 1996 ο ΣΥΝ στο Νομό 4,5%). Επίσης έκτοτε εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου.

Αναλυτικά το πλήρες ρεπορτάζ του epirusgate εδώ.