Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η ”Κοινωνική Συμφωνία” δεν πάει “Συμμαχία”…

Αναρωτιέστε ποια είναι σχέση Βούζα – Κουβέλη – Κατσέλη; Απλό είναι…

Συνέντευξη τύπου του κ. Βούζα σήμερα στις 1:00 μμ
    Πρόσφατα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για συνάντηση του κ. Χρυσόστομου Βούζα με τον κ. Φώτη Κουβέλη (εδώ και εδώ) και την ερμήνευαν ως πιθανή βουλευτική υποψηφιότητα του κ. Βούζα με την ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη (εδώ και εδώ), βοηθούντος και του ιδίου του πρώην υποψήφιου βουλευτή και γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ που απέφευγε την ορθή-κοφτή διάψευση ή την επαλήθευση του ενδιαφέροντος.
    Ακολούθησε η φημολογία και εν τέλει η ίδρυση από την κ. Λούκα Κατσέλη και τον κ. Χάρη Καστανίδη κόμματος της “Κοινωνικής Συμφωνίας”. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από τον κ. Βούζα για οργάνωση εκδήλωσης στη Ζίτσα την 1η Απριλίου για τον πρωτογενή τομέα. Πολλοί ήταν αυτοί που συνδύασαν την σε όλους γνωστότατη προσωπική πολιτική φιλία του κ. Βούζα με την κ. Κατσέλη με την πιθανή παρουσία της δεύτερης στην εκδήλωση του πρώτου στη Ζίτσα (εδώ).
    Σε πολλούς πολίτες του Νομού Ιωαννίνων, ιδίως όμως στους δημότες του Δήμου Ζίτσας η εντύπωση που…
προκλήθηκε από τις “οβιδιακές” μεταμορφώσεις που εφέρετο να κάνει ο κ. Βούζας ήταν κακή.
    Πρώτα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος βουλευτής του και Γραμματέας της Ν.Ε., μετά “αντάρτης” υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Ζίτσας και εκτός του ψηφοδελτίου της ΠΕΔ, ακολούθως φερόμενος ως “πολιτικά ερωτοτροπών” με την ΔΗΜΑΡ για μια θέση στο ψηφοδέλτιο και τέλος ως “άρτι διαζευχθείς” με τον κ. Κουβέλη αφού μετά την εμφάνιση της κ. Λούκας Κατσέλη ως “κολλητός” της να στρέφει προς αυτήν το βλέμμα του για θέση σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο.
    Επρόκειτο για κινήσεις του κ. Βούζα που εμπεριείχαν πολιτικές αστοχίες, αφού γενεσιουργός αιτία των περιρρεόντων φημών δεν ήταν η φαντασία διαφόρων αλλά εύλογες ερμηνείες δημοσίων σκέψεων και εκπεφρασμένων απόψεων, συνδυασμένες με δημοσιογραφικές “ένθεν και εκείθεν” πληροφορίες περί των πραγμάτων.

Η κόκκινη γραμμή…
    Ασφαλώς η κόκκινη γραμμή αυτού του καλπάζοντος “συνδρόμου βουλευτικής υποψηφιότητας” του κ. Χρυσ. Βούζα δεν μπορεί να είναι άλλη από την επί του παρόντος ορθή-κοφτή τοποθέτησή του για δύο πράγματα:
     Πρώτον καμία παρουσία της κ. Κατσέλη στη Ζίτσα και δεύτερον καμία ενασχόλησή του στις ΤΩΡΙΝΕΣ βουλευτικές εκλογές. Υπάρχει ο χρόνος.
    Να διακηρύξει σε όλους τους τόνους ο κ. Βούζας το ενδιαφέρον του για τις δημοτικές εκλογές που είναι δεδομένο ότι θα γίνουν σε 27 μήνες. Άλλωστε μπορεί μέσα στο 27μηνο να γίνουν όχι μία φορά αλλά περισσότερες βουλευτικές εκλογές. Και να αναφερθεί στην εκδήλωση της Ζίτσας - πάντα χωρίς Κατσέλη.
    Επί του παρόντος να αφήσει να κατακάτσει ο κουρνιαχτός ατενίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.
    Για το λόγο αυτό το zitsagate αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα το μεσημέρι στις 13:00 ο κ. Βούζας.