Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Βούζας: Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής…

Πλήρης επαλήθευση του ρεπορτάζ του zitsagate (εδώ) – Οριστικά δεν θα παραστεί η κ. Κατσέλη στην εκδήλωση του κ. Βούζα. 
Εισηγητές θα είναι οι: Γεώργιος Καρράς, Ιωάννης Στεφανάκος, Νικόλαος Μαμάσης, Βασίλειος Μάντζιος, Νικόλαος Ταμπακίδης.
    Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής στα ΜΜΕ, ο κ. Χρυσ. Βούζας διέψευσε τα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και τον «χρήζουν» υποψήφιο βουλευτή στις επικείμενες εθνικές εκλογές, είτε με το κόμμα του κ. Κουβέλη, είτε με αυτό της κας Κατσέλη και του κ. Καστανίδη. 
    "Δεν θα ασχοληθώ μέχρι να πειστώ ότι κάτι μπορεί να αλλάξει" τόνισε με έμφαση, απαντώντας με αυτό τον ασαφή τρόπο σε σχετική ερώτηση που αφορούσε υποψηφιότητά του ως υποψηφίου βουλευτή.
«Η μέχρι τώρα παρουσία μου στα κοινά αποδεικνύει πως κρατώ το λόγο μου και δεν παλινδρομώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούζας και στάθηκε σε συγκεκριμένους σταθμούς της ενασχόλησης του με τα κοινά που αποδεικνύουν την ξεκάθαρη και σταθερή στάση του μεταξύ λόγων και έργων.
«Δεσμεύτηκα, είπε, το 2007 πως θα παραιτηθώ από υποψήφιος βουλευτής για τη θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και το...
έκανα πράξη. Δεσμεύτηκα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 πως πριν την «αξιολόγησή» μου για υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Ζίτσας θα παραιτηθώ από Γραμματέας της Νομαρχιακής και το έκανα πράξη. Έχω δεσμευθεί πως θα ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση και αυτό κάνω. Τα όσα έντεχνα κυκλοφορούν περί υποψηφιότητας μου στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές δεν με αγγίζουν» τόνισε και ακολούθως αναφέρθηκε στους στόχους της εκδήλωσης στη Ζίτσα.
 Ταυτόχρονα ο επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» Χρυσόστομος Βούζας κάλεσε όλους να συμμετέχουν στην εκδήλωση με εισηγητές τους Γεώργιο Καρρά, Ιωάννη Στεφανάκο, Νικόλαο Μαμάση, Βασίλειο Μάντζιο και Νικόλαο Ταμπακίδη, «που ξεφεύγει από τα στενά όρια του Δήμου Ζίτσας και ενδιαφέρει όλη την Ήπειρο» και  τόνισε χαρακτηριστικά «Με την πεποίθηση βαθιά ριζωμένη ότι δεν υπάρχουν άγονοι τόποι αλλά άγονα μυαλά συνεχίζουμε το διάλογο με τους πολίτες», ενώ πρόσθεσε, «επιμένουμε ότι οι κοινωνίες ενωμένες, με τους πολίτες ενεργούς και συμμετέχοντες στις αποφάσεις και στο σχεδιασμό, με την τοπική αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή, μπορούν να κάνουν όχι θαύματα, σίγουρα όμως πολλά και σημαντικά». Η θεματολογία της συνάντησης που θα γίνει στο Ξενοδοχείο Καλλιθέα στη Ζίτσα την 1η Απριλίου επικεντρώνεται στο Δήμο Ζίτσας ως μοντέλο ανάπτυξης μίας αστικής και ταυτόχρονα ορεινής περιοχής με απίστευτα πλεονεκτήματα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : "Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ"
10.30 Προσέλευση
10.30 Χαιρετισμοί  Αλέξανδρος Καχριμάνης Περιφερειάρχης Ηπείρου, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννης Παπαλέξης Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου και Δήμαρχος Άρτας, Δημήτριος Ρογκότης Δήμαρχος Ζίτσας
10.55 Χαιρετισμός-Έναρξη Εργασιών Χρυσόστομος Βούζας Επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Δήμου Ζίτσας
ΠΡΩΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (συντονιστής Χρ. Βούζας)
11.00 «Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και αναπτυξιακές προοπτικές ενός ελληνικού δήμου: μύθοι και δυνατότητες». Εισηγητής, Νικόλαος Ταμπακίδης.
11.20 «Οι προϋποθέσεις ανάπτυξης του αγροτικού χώρου». Εισηγητής, Γεώργιος Καρράς.
11.40 «Δυνατότητες ανάπτυξης μεγάλων και μικρών υδροηλεκτρικών έργων σε περιοχές της Ηπείρου. Σχέδια ανάπτυξης Αώου – Σαραντάπορου - Καλαμά. Οφέλη και προοπτικές». Εισηγητής, Ιωάννης Στεφανάκος.
12.00 Διάλειμμα – Καφές
ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (συντονιστής Κ. Καραμπίνας)
12.15 «Συγκριτική αξιολόγηση πηγών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Μύθοι και πραγματικότητα».  Εισηγητής, Νικόλαος Μαμάσης.
12.35 «Προστασία δασικών και αγροτικών περιοχών από τις πυρκαγιές. Τρόποι πρόληψης και καταστολής».  Εισηγητής, Βασίλειος Μάντζιος.
12.55 Υποβολή ερωτήσεων-Συζήτηση
15.00 Λήξη εργασιών
15.00 Μπουφές