Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Επεισόδια και το 100 χθες Δευτέρα στον Αγ. Ιωάννη για το 5Χ5!

Εσωτερική διαμάχη για το θέμα στη δημοτική αρχή. Ναι λέει ο ένας αντιδήμαρχος (Φ. Ράρρας) – είναι κομπίνα (!!!) λέει ο άλλος (Σπ. Μάντζιος)
    Διαμάχη ξέσπασε χθες το απόγευμα στον Άγιο Ιωάννη μεταξύ κατοίκων του χωριού με αφορμή το γήπεδο 5Χ5. Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι δημοτικό και παραχωρήθηκε αρμοδίως στην τοπική ομάδα συγκεκριμένες ώρες εβδομαδιαίως για την ακαδημία ποδοσφαίρου της, τον ΠΑΣ Μπισντουνάκι.
    Τα επεισόδια πήραν έκταση και κλήθηκε η άμεσος δράση προκειμένου να αποτραπεί η επέκτασή τους. Αναφέρθηκαν έντονες συμπλοκές μεταξύ συγχωριανών.
    Συγκεκριμένα το γεγονός ότι η ομάδα ΠΑΣ Μπισντουνάκι είναι ουραγός στην Γ΄ ερασιτεχνική, με απειροελάχιστη συγκομιδή βαθμών (μόλις 4 βαθμοί σε 22 αγωνιστικές) σε συνδυασμό με την καταβολή μηνιαίας εισφοράς…
από τους γονείς των παιδιών της ακαδημίας προς την ομάδα ήταν η αφορμή των επεισοδίων.
    Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ζίτσας παραχώρησε στην ομάδα το 5Χ5, τρείς μέρες εβδομαδιαίως από 2 συγκεκριμένες ώρες, προκειμένου να προπονούνται οι ακαδημίες. Η ακαδημία για κάθε γραμμένο στην ομάδα παιδί έχει καθορίσει μηνιαία συνδρομή πιθανώς για να καλύψει τα έξοδα προπονητή κλπ.
    Όμως άλλα παιδιά (όχι μόνο του χωριού) διεκδίκησαν την είσοδο και άθλησή τους στο 5Χ5 τις ίδιες ώρες που αυτό παραχωρήθηκε στην ομάδα, χωρίς καταβολή συνδρομής, θεωρώντας ότι αφού είναι δημοτικό πρέπει να είναι ελεύθερο. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η ακαδημία της ομάδας προπονείται Δευτέρα και Τετάρτη 18:00 – 20:00 και Σάββατο 11:00 – 13:00.
    Ασφαλώς όλοι έχουν δικαίωμα άθλησης στο δημοτικό 5Χ5 και η δημοτική αρχή οφείλει να θέσει τους κανόνες.
    Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας που τέθηκε το θέμα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Φ. Ράρρας είπε ότι γνωρίζει το θέμα, ενώ ο έτερος αντιδήμαρχος κ. Σπ. Μάντζιος είπε ότι είναι κομπίνα (!!!).
    Πρόκειται για θέμα που αφορά παιδιά, μία ομάδα και μία τοπική κοινωνία και η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Ρογκότης έχει υποχρέωση να δώσει την σωστή λύση. Και σε κάθε περίπτωση πρέπει να μαζέψει τους αντιδημάρχους του από τέτοιες εσωτερικές διαμάχες, φροντίζοντας να μην εξωτερικεύουν κατά τέτοιο τρόπο τις πικρίες τους.
     Και βέβαια ο αντιδήμαρχος κ. Σπ. Μάντζιος οφείλει δημόσια να αποσαφηνίσει σε τι συνίσταται η κομπίνα που συγκαλύπτει ο συνάδελφός του κ. Φ. Ράρρας.