Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Κόλαφος η επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών για Πάικα – Παράνομη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!!!

Με νίκη του Σταλίκα σε βάρος του Πάικα έκλεισε το θέμα. Ηχηρό χαστούκι στον αντιδήμαρχο κ. Πάικα από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου νομιμότητας των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων. 

Ακυρώθηκε η Νο 400/2011 απόφαση του Δ.Σ. Ζίτσας που είχε εισηγηθεί ο κ. Πάικας οπου πρόβλεπε “κρυφή χρηματοδότηση” σε σύλλογο.  
  Η ακύρωση αφορά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας που προέβλεπε να μετακομίσει ο σύλλογος Βαγενητίου από το δημοτικό σχολείο και να του παραχωρηθεί χώρος του κοινοτικού γραφείου, μάλιστα με το Δήμο να καλύπτει τα έξοδα χρήσης.
Πρόκειται για την απόφαση που...
είχε προσβάλλει ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Βαγενητίου κ. Σταλίκας στην αρμόδια επιτροπή που ελέγχει την νομιμότητα των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πάικας είχε προκαλέσει με την εισήγησή του σφοδρότατες αντιδράσεις στο δημοτικό συμβούλιο, όταν δημοτικοί σύμβουλοι του επεσήμαναν τότε το παράνομο της απόφασης.
Τελικά αποδείχτηκε ότι η νομιμότητα είναι υπεράνω όλων και κανένας δήμαρχος, αντιδήμαρχος ή δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να την παραβεί.
Έγκυροι περί τα νομικά κύκλοι εκτιμούν ότι την ίδια τύχη (ακύρωση) αναμένεται σύντομα να έχει και η αντίστοιχη απόφαση για το σύλλογο “καθαρός Καλαμάς”.