Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Οριστική η μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων…

Πέρασε η σχετική διάταξη στο νέο μνημόνιο Νο 2!!!
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
    Οριστικά και αμετάκλητα θεωρείται κομμένο σε όλη την Ελλάδα το 1/3 περίπου των αντιδημάρχων και στο Νομό Ιωαννίνων θα είναι 16 αντιδήμαρχοι λιγότεροι στους οκτώ δήμους, όπως ακριβώς προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκε για διαβούλευση στην ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ. Ακόμη άλλοι τόσοι ειδικοί συνεργάτες Δημάρχων θα απολυθούν, αφού ο Νόμος προβλέπει ότι μπορούν να είναι τόσοι, όσοι είναι οι αντιδήμαρχοι.
    Μάλιστα εξανεμίστηκαν με την χθεσινή υπερψήφιση από τη Βουλή του μνημονίου Νο 2 οι κάποιες αμυδρές ελπίδες των αντιδημάρχων να παραμείνει αμετάβλητος ο αριθμός τους με την καθιέρωση πιθανής προαιρετικότητας.
    Συγκεκριμένα μόλις στην 2η σελίδα του μνημονίου Νο 2 υπάρχει ρητή αναφορά στους…
αντιδημάρχους και στους ειδικούς συνεργάτες ως εξής : «Ελάττωση του αριθμού των αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού με σκοπό την εξοικονόμηση ποσού τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων Ευρώ» (κλικ εδώ) και μάλιστα αυτό πρέπει να γίνει πριν την πρώτη εκταμίευση. Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί το εδάφ. ββ του άρθρου 1 παρ. 2.α του ψηφισθέντος χτες βράδυ νόμου (κλικ εδώ).
    Έτσι οι αντιδήμαρχοι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους αν και οι δήμαρχοι θα ήθελαν περισσότερους και για να αναθέτουν τομείς ευθύνης, αλλά και για την ικανοποίηση φιλοδοξιών στην κατανομή αξιωμάτων. Ακόμη και αν ο σχετικός νόμος δεν ψηφιστεί πριν τις εκλογές, θεωρείται βέβαιο ότι λόγω του μνημονίου Νο 2 θα ψηφιστεί από την όποια επόμενη κυβέρνηση.                                 


πηγή  zitsagate








ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ: