Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Όπισθεν Ρογκότη για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου…

Ματαιώνεται – “αέρας πατέρας” η εξαγγελία;
    Πήρε σβάρνα τα κανάλια ο δήμαρχος κ. Ρογκότης και σύσσωμη η δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας, τρείς μήνες τώρα και διαφήμιζαν κορδωμένοι ότι θα κάνουν κοινωνικό παντοπωλείο στο Δήμο Ζίτσας.
    Σερνόμενος πίσω από τον κ. Φίλιο (όπως και στο θέμα της Παιδόπολης) ο κ. Ρογκότης και προσπαθώντας να τον αντιγράψει στην κοινωνική πολιτική, αφού ο ίδιος είναι υπό το μηδέν, από τον Νοέμβριο βροντοφώναζε: «θα κάνω και εγώ κοινωνικό παντοπωλείο».
    Το αποτέλεσμα; Τώρα μιλάει για μετά το καλοκαίρι, αλλά όπως αναφέρουν στενοί του συνεργάτες οδηγείται σε πλήρη ματαίωση του φιλόδοξου σχεδίου. Ψάχνει μάλιστα…
τρόπο να δικαιολογηθεί (απολογηθεί) για την άτακτη υποχώρησή του ώστε να μην υποστεί τις συνέπειες της εσωτερικής κατακραυγής από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του που τόσα επένδυσαν σε αυτό το υποτιθέμενο μέρος της κοινωνικής πολιτικής.
    Παράλληλα, μέσα στην τωρινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους πολίτες, πολλοί συνδημότες που ήλπιζαν στην εξαγγελία αυτή, αγανακτισμένοι από τις συνεχείς αναβολές, δεν διστάζουν να μιλάνε για εμπαιγμό τους από την δημοτική αρχή.
    Χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις 2 μελών της δημοτικής παράταξης Ρογκότη, τα οποία δημόσια το Σάββατο σε καφενείο μπροστά σε δέκα περίπου άτομα κατηγορούσαν ανοικτά τον κ. Ρογκότη και τον αντιδήμαρχο κ. Ράρρα για την υπαναχώρησή τους στο ευαίσθητο αυτό θέμα του κοινωνικού παντοπωλείου. Χαρακτηριστικά τους αποδίδονται οι φράσεις «Λεφτά υπάρχουν, για στολισμούς και λαμπάκια! Λεφτά υπάρχουν, για φιέστες και έργα βιτρίνας! Λεφτά υπάρχουν, για αναπλάσεις πλατειών και πλακοστρώσεις! Δεν περισσεύουν και δεν υπάρχουν για τους άνεργους και τους άπορους...»