Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Αύξηση 13 % στο νερό από το Δήμο Ζίτσας;

Θετικά νέα – μάλλον γλυτώνουμε την αύξηση!
    Όπως σας αποκάλυψε πρώτο (από 25 Αυγούστου κλικ εδώ) το zitsagate «κατά 13 % ακριβότερο θα είναι το νερό από για όλους τους καταναλωτές του Δήμου Ζίτσας. Πρόκειται για μια αύξηση που θα επιβαρύνει δυστυχώς ακόμη περισσότερο όλους μας και έρχεται σε μια δύσκολη εποχή μειώσεων των μισθών και των συντάξεων».
    Αυτό επειδή με τον Νόμο Ν. 4002/11 από τον Αύγουστο έβαλαν ΦΠΑ 13% και στο νερό και έτσι όλοι οι Δήμοι πρέπει ή να απορροφήσουν την αύξηση για να μην επιβαρύνουν τους δημότες τους λόγω κρίσης ή να αυξήσουν κατά 13% το νερό.
    Τα καλά νέα όμως έρχονται από τον…
κ. Λουκά Παπαδήμο, που φαίνεται ότι μας απάλλαξε από το συν 13%. Γιατί με εγκύκλιο (1242/24-11-2011) παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών των Δήμων, δηλαδή με άλλα λόγια θα βάζουν μεν ΦΠΑ αλλά θα γλυτώνουν όλο τον ΦΠΑ που κατέβαλλαν στα υλικά ύδρευσης που αγοράζουν αλλά και στα έργα αντικατάστασης, βελτίωσης κλπ της ύδρευσης.
    Έτσι, αν η δημοτική αρχή δεν θελήσει να “βγάλει κέρδος” εκμεταλλευόμενη μέσα στην κρίση τους δημότες, δεν πρέπει να αυξήσει την τιμή του νερού (κατά 13%), αλλά να ενσωματώσει τον ΦΠΑ των εισροών στην τιμή και να την μειώσει αντίστοιχα.
Το zitsagate θα παρακολουθεί στενά το θέμα…