Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Κατατέθηκαν, οριστικά 5 τα ψηφοδέλτια για το Δήμο Ζίτσας…

Τα ευτράπελα και οι εκπλήξεις.
Οι πέντε (5) ήδη γνωστοί υποψήφιοι Δήμαρχοι κατέθεσαν χθες στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων τα ψηφοδέλτιά τους για το Δήμο Ζίτσας. Πρόκειται για τους κ.κ. Βασ. Γαρδίκο, Χρυσ. Βούζα, Μιχ. Πλιάκο, Μαν. Ματσάγκα και Σωτ. Μανούση. Τα περισσότερα άτομα (περίπου 160) έχει το ψηφοδέλτιο του Βασ. Γαρδίκου, ενώ ποιοτικό αλλά ολιγομελές είναι το ψηφοδέλτιο του Μαν. Ματσάγκα (ΣΥΡΙΖΑ) με περίπου 50 άτομα. Περίπου 90 έχει ο Σ. Μανούσης.
Μέχρι τώρα, οι συνδυασμοί…

δεν ανακοίνωσαν τα ψηφοδέλτιά τους (κάτι που αναμένεται να κάνουν). Το Πρωτοδικείο θα κάνει την επίσημη ανακοίνωση την επόμενη Κυριακή 4 Μαΐου και ασφαλώς για όσους συνδυασμούς δεν κάνουν ανακοίνωση οι ίδιοι, θα περιμένουμε μέχρι τότε για να μάθουμε τα ψηφοδέλτια.
Τελευταίος, πολύ αργά και κοντά στη λήξη της προθεσμίας (τα μεσάνυχτα) κατέθεσε ο Μιχ. Πλιάκος. Είχαν προηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά «ευτράπελα» με τα πιστοποιητικά των υποψηφίων που απαιτούνται. Άτομα και μάλιστα «επώνυμα» πληροφορήθηκαν ότι ζητήθηκε πιστοποιητικό και για αυτούς, ενώ ουδέποτε είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους, ούτε και είχαν υπογράψει ότι θα είναι υποψήφιοι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα “όργιο φημών” και τελικά αυτά τα ίδια άτομα έδωσαν τη λύση, επικοινωνώντας και  λέγοντας ότι ούτε υποψήφιοι θα είναι, ούτε πιστοποιητικό θέλουν. Ασφαλώς, εφόσον ζητήθηκαν πιστοποιητικά χωρίς εξουσιοδότηση, πρόκειται για «κουτοπόνηρα παιδιαρίσματα» που βέβαια δεν περιποιούν καμία τιμή!

Οι εκπλήξεις
 Υπήρξαν εκπλήξεις με τα ψηφοδέλτια, τουλάχιστον από όσα διέρρευσαν και μένει να επαληθευτούν. Το πρώτο δεδομένο είναι ότι από το ψηφοδέλτιο Βλέτσα των προηγούμενων εκλογών, σε αντίθεση με τα υψηλά προσδοκώμενα μόνο το ¼ περίπου κατεβαίνει με το Μιχ. Πλιάκο, ενώ είναι πολλοί είναι αυτοί που κατεβαίνουν με τον Βασ. Γαρδίκο, αρκετοί με τον Χρυσ. Βούζα, ενώ υπάρχουν και δύο που κατεβαίνουν με το ΣΥΡΙΖΑ.
Ισχυρό το ψηφοδέλτιο του Βασ. Γαρδίκου με αμφίπλευρη διεύρυνση ισχυρών υποψηφιοτήτων και άτομα καταξιωμένα στην τοπική κοινωνία, δεν φαίνεται κίνδυνος για την πρώτη θέση.
 Έκπληξη από τον Χρυσ. Βούζα στην Ελεούσα με ισχυρή εκ μεταγραφής θηλυκή υποψηφιότητα στο τοπικό αλλά και διευρυμένο (στην Ελεούσα) κεντρικό ψηφοδέλτιο. Ιδίως στο τοπικό (με επίπτωση και στο κεντρικό) «πετσοκόβει» τον Μιχ. Πλιάκο. Καλός στην Εκάλη. Γενικά ικανοποιητικό ψηφοδέλτιο που θα δώσει μάχη.
Τρέξιμο ως την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή για το Μιχ. Πλιάκο με αρνητική έκπληξη στα Γραμμενοχώρια από όπου κατάγεται, όπου εμφανίζει πολύ «φτωχό» ψηφοδέλτιο (πλην Σταλίκα), αλλά και στην Ελεούσα, όπου από τα άτομα που έχει, δεν υπάρχουν εκείνα που θα μπορούσαν σε θετική για αυτόν περίπτωση να αναλάβουν υπεύθυνες θέσεις (πλην της Γεωργούλη). Γενικά πάλεψε να “φουσκώσει” τον αριθμό, αλλά (κατά το κοινώς λεγόμενο) δεν έχει καλό ψηφοδέλτιο.
Έκπληξη και από τον Μαν. Ματσάγκα σε Γραμμενοχώρια με καλές υποψηφιότητες σε κάποια χωριά και ιδίως στον Πολύλοφο και στο Λύγγο, στην Ελεούσα με ισχυρό ψηφοδέλτιο, αλλά και στην Κάτω Λαψίστα με πρώην Δημοτ. Σύμβουλο και διείσδυση με «γαμπρό» στον Πλιάκο. Είναι μια καλή πρώτη εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σταθερό το ΚΚΕ με τον Σωτ. Μανούση να έχει ένα ψηφοδέλτιο ανάλογο με αυτό του Τάκη Τζίμα στις προηγούμενες εκλογές.

Θα αναρτούμε κάθε ψηφοδέλτιο μόλις ανακοινώνεται.