Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δ. Ρογκότης : Αέρας – πατέρας οι υπογραφές του Γ. Παργανά !


    Βέλη με πολύ φαρμάκι εκσφενδόνισε κατά του κ. Γιώργου Παργανά, πρώην Δημάρχου Μολοσσών ο Δήμαρχος κ. Ρογκότης, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας την Τρίτη 18 Οκτωβρίου. Χαρακτήρισε την προγραμματική σύμβαση της πλάκας και τις υπογραφές Παργανά και Θάνου Μωραΐτη  «αέρα – πατέρα».
    Η αρχή είχε γίνει στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και κορυφώθηκε τώρα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εκ μέρους του κ. Ρογκότη κατά του κ. Παργανά.
    Συγκεκριμένα, αφορμή ήταν η αποκάλυψη στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σάκη Βλέτσα προγραμματικής σύμβασης που...
είχε υπογράψει ο κ. Παργανάς εκ μέρους του πρώην Δήμου Μολοσσών και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Θάνος Μωραΐτης για το ΥΠΕΚΑ. Η προγραμματική σύμβαση αφορούσε την κατασκευή δρόμου πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο του κάστρου της Βερενίκης με συνεργασία του Δήμου και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που είχε υπογραφεί στις 11 Ιουνίου του 2010 (κλικ εδώ).
    Ο κ. Βλέτσας κατηγόρησε τότε την δημοτική αρχή για ολική αδράνεια και επεσήμανε τον κίνδυνο να χαθεί το έργο, αφού επί ενάμιση έτος δεν έγινε απολύτως τίποτα, ενώ προ μηνός απαντώντας ο κ. Ρογκότης ισχυρίστηκε ότι δυστυχώς τότε άκουγε για πρώτη φορά για αυτή την προγραμματική σύμβαση και εξαπέλυσε δριμύτατο κατηγορώ κατά του κ. Παργανά για ανοργανωσιά και ανευθυνότητα, αφού ουδέποτε όπως είπε τον είχε ενημερώσει σχετικά. Ανέλαβε δε την υποχρέωση να ενημερώσει στο επόμενο συμβούλιο.

Η συνέχεια δόθηκε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο
    Απαντώντας ο κ. Ρογκότης προχθές σε αντίστοιχη ερώτηση του κ. Βλέτσα, αν τελικά μπήκε το έργο της Βερενίκης στο τεχνικό πρόγραμμα του 2012, ο κ. Ρογκότης επανήλθε.
    Όπως είπε, το έργο δεν μπήκε γιατί η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Παργανάς με τον  Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Θάνο Μωραΐτη είναι «αέρα – πατέρα». Πρόκειται για σύμβαση της πλάκας που δεν λέει ουσιαστικά τίποτα είπε ο κ. Ρογκότης.
    Χαρακτηριστικό είναι ότι όλα αυτά τα είπε παρόντος του κ. Παργανά στο δημοτικό συμβούλιο !
    Ο κ. Παργανάς από την πλευρά του (που μαζί με τους πρώην δημάρχους κ. Μιχ. Κατσάνο και Ν. Σιαπατόρη ήταν στο συμβούλιο και μίλησαν στο θέμα του αιολικού του Κασιδιάρη) έδειξε μεν την δυσφορία του αλλά δεν αντέδρασε εκείνη τη στιγμή.
    Σημειώνεται ότι ο κ. Παργανάς ήταν βασικός υποστηρικτής του κ. Ρογκότη προεκλογικά.



.